enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3287
EURO
35,0694
ALTIN
2.309,08
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Vekil Sancar’dan AK Parti’ye sert eleştiriler! Bedelli askerlik, AFAD, esnafın zor durumu…

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AK Parti’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Sancar, bedelli askerlik konusunda zengin fakir ayrımı yapıldığını dile getirerek ücretin düşürülmesini ve bedelli askerlere AFAD eğiti verilmesi istedi. Sancar’ın konuşmasında dikkat çektiği pandemi döneminde esnafın sıkıntısı hakında ise;”Denizlililer diyor ki;’Biz onlara parada verdik, oy da verdik. Bundan sonra para da yok, oyda yok. Hayırlı yolculuklar” ifadelerini kullandı.

Vekil Sancar’dan AK Parti’ye sert eleştiriler! Bedelli askerlik, AFAD, esnafın zor durumu…
10.12.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştirdi.

“GARİBANI DÜŞÜNEN ERDOĞAN, SARAYA ÇIKTI GARİBANI UNUTTU”

Vekil Sancar konuşmasına bedelli askerlik konusuna değinerek başladı. Sancar;”Bundan birkaç yıl önce AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan bedelli askerliği sorduklarında ‘Ben bedelli için fikri cevap veremem. Parası olan var olmayan var. Gariban var, zengin var. Parası olan askerliğini bedelli yapacak, parası olmayan adam da sınırda mücadele mi edecek? Ben bu riskin altına giremem”demişti. Aynı AK Parti Genel Başkanı askerliği bugün 40 bin TL yaptı. Ben size soruyorum bu 40 bin TL’yi hangi işçi, memur, öğretmen, emeklinin oğlu verebilir? Tam bir zenginlik memleketi yaptınız. O garibanı o gün düşünen Erdoğan saraya çıktı, garibanı unuttu. Zenginlerden yana hareket etti.”dedi.

“TÜRKİYE DEPREM BÖLGESİ, BEDELLİ ASKERLERE AFAD EĞİTİMİ VERİLSİN”

Bedelli askerlik yapanlara AFAD eğitimi verilmesi gerektğini belirten Sancar,”Askerliğin kutsaliyeti bedellisinde değildir. Bedelli bir zenginlik tercihi olmamalıdır. Bugün vatandaşlarımız özel okulda öğretmenlik yapıyor, eczacılık yapıyor, hemşire olmuş. Diyor ki;’Vekilim ben işimi bırakamıyorum.” Biz CHP olarak önerge verdik. Bedelli askerliklerin bedeli düşürülsün ve AFAD eğitimi verilsin. Çünkü Türkiye deprem bölgesi dedik. Ama maalesef 1 ay askerlik yaptırıyorsunuz. Giden kişi ne yaptığını anlamıyor. İşinden de ayrılıyor, geriye döndüğünde işine devam edemiyor.”ifadelerini kullandı.

“TSK’NIN KUTSALİYETİNİ YERLE BİR ETTİNİZ”

Konuşmasına Yüksek Askeri Şuura eleştirisi ile devam eden Sancar;”Yine yıllardır Sayın Genel Başkanımız, Türk Silahlı Kuvvetleri Peygamber Ocağı’dır. ‘Kışlaya siyaset sokmayın’ dedi. Siz bırakın siyaseti, savcıyı, hakimi, polisi kışlaya soktunuz. Koca komutanları tutuklattınız. Ondan sonra Yüksek Askeri Şuura’ya bütün bakanları soktunuz. Askerden başka herkes Yüksek Askeri Şuura içinde. Askerin terfisine bütün bakanlar karar verebiliyor da Milli Savunma Bakanı bir hakimin tayinine karar verebiliyor mu? TSK’ın bütün kutsaliyetini yerle bir ettiniz.”şeklinde konuştu.

DENİZLİ’NİN MESAJINI İLETTİ

Sancar, konuşmasının sonunda pandemi döneminde esnafın düştüğü zor duruma değindi. Sancar”Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bütçe konuşmasında vergi ve SGK prim yükümlülüklerini erteleyerek esnafı rahatlattığını söylediler. Denizli esnafı bu konuda hiç rahatlamadığını her gün bana iletiyor. Size de isyan ettiklerini söylediler. Siz SGK primlerini nereye ötelediniz? Haziran, Temmuz, Ağustos’u, Ekim, Kasım ve Aralık’ta çifter prim alıyorsunuz. Ben size soruyorum;’Hangi dükkan açıkta SGK, stopaj ödenecek?’ Pandemi döneminde bile her işi ticarete döktünüz. Sizin Denizli’ye verdiğiniz hiç bir para yok. Ama Denizli sadece 2019 yılında bedelli askerlikten 150 trilyon para ödedi. Denizli size imar barışından 454 trilyon para ödedi. Denizli size vergi barışından 285 trilyon para ödedi. Ya siz Denizli’den aldıklarınızı Denizli’ye verseniz Denizli ihya olacak. Siz aldıklarınızı değil, verdiklerinizi söylüyorsunuz. Lütufta bulunmuyorsunuz. Daha ödenen vergileri anlatmıyorum bile. Ne çiftçiye, ne esnafa ne de memura beş kuruş para verdiniz. Eğer pandemi ile mücadele edilecekse;’Yarından itibaren esnaf kefalet kredilerini 100 bin TL’ye çıkarın.’ Esnafa 24 bin 500 TL verdiniz onu bile 28 bin 500 TL olarak geri alıyorsunuz. Pademi döneminde bile tefecilik yapıyorsunuz. Denizlililer diyor ki;’Biz onlara parada verdik, oy da verdik. Bundan sonra para da yok, oyda yok. Hayırlı yolculuklar'”diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.