enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
ALTIN
2.422,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Yerli otomobilin tanıtımı kadar, hakkındaki iddialar da konuşuldu

Türkiye’nin 2. yerli otomobili görücüye çıktı. Otomobilin çıkışı kadar ardından gelen tartışmalar da gündemde büyük yer buldu. Özellikle sosyal medyada yerli arabanın Şanghay’da 2017 yılında tasarlandığı iddiası sıkça konuşulan konular arasında.

Yerli otomobilin tanıtımı kadar, hakkındaki iddialar da konuşuldu
28.12.2019
A+
A-

Bursa’da kurulacak olan ve 4 bin 323 kişinin çalışacağı tesiste 5 ayrı modelde yıllık 175 bin adet üretilecek olan yerli otomobil görücüye çıktı. İlk otomobil girişiminden 60 yıl sonra tüm hakları Türkiye’ye ait yerli otomobil Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Gebze’de düzenlenen törenle tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye’nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Biliyorsunuz yıllardır Türkiye’nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini bizim montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğumuzu hep dile getiririz. Ülkemizi 350 bini bile bulmayan otomotiv üretimi potansiyelinden 1.5 milyonun üzerinden bir otomobil üretim seviyesine çıkardık. Bu sektördeki ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı ama maalesef kendi üretimimizi çabalarımızda uzun süre netice alamadık. Birçok adım attık, girişimde bulunduk. Bizim hayalimiz tüm hakları ülkemize ait olan, milli teknolojiler ile üretilen, dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bir babayiğit arıyoruz dedik bunun için, nihayetinde elini taşın altına koyan babayiğitler çıktı. TOGG kuruldu. Kendilerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sadece işine odaklanmış profesyonel bir ekip kurarak çalışmalarını bugünlere getirdiler. 100’ün üzerinde Türk mühendis gecesini gündüzüne kattı çalıştı çabaladı. Bunların bir kısmı da yurt dışı ondaki prestijli işlerini bırakıp bu projede yer almak için heyecanla vatanlarına dönen arkadaşlarımızdan oluşuyor, CEO’muz da böyle bir arkadaşımız. Bu süreçte sessiz ama derinden gidildi, ön gösterim araçlarını tam da 2 sene önce söz verdiğimiz gibi ilk kez sizlerle paylaşıyoruz. Bu mekanı da özellikle seçtik, burası Türkiye’nin bilişim vadisi, burası Türkiye’nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji üssü, bu tarihi günde 2 mega projeyi aynı anda hayata geçiriyoruz. Hem vadinin resmi açılışını yapıyoruz, hem aracın gösterimini yapıyoruz” dedi.

HEM AÇILIŞ, HEM İDDİALAR KONUŞULDU

Görkemli açılışın ardından Türkiye’de açılış kadar otomobil hakkındaki iddialar da sosyal medyada geniş yer buldu. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk sosyal medyada yaptığı paylaşımda, arabanın 2017 yılında Şanghay’da tasarlandığını ve modelinin “Hybrid Kinetic K550 Concept” olduğunu öne sürdü.

İŞTE SOSYAL MEDYADA YERLİ OTOMOBİL HAKKINDA OLUMLU VE OLUMSUZ PAYLAŞIMLAR

https://twitter.com/thegranadaco/status/1210615379602628611?s=20
https://twitter.com/KontAlmasy/status/1210649933109440512?s=20
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.