enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5893
EURO
34,7427
ALTIN
2.497,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

57 Yaşındaki Hastayı Sağlığına Kavuşturdular

57 Yaşındaki Hastayı Sağlığına Kavuşturdular
27.12.2017
A+
A-

Türkiye’de az sayıda Denizli’de tek olan ve Denizli Devlet Hastanesi’nde 1 yıldır faaliyette olan Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniği Uzmanı Op. Dr. Serdar Kırmızı ile Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berke Manoğlu, yaptıkları kapalı ameliyat ile rektumunda 4-5 cm boyutunda kitle olan 57 yaşında ki hastayı sağlığına kavuşturdu.

Sağlık alanında birçok ilde olmayan özellikli bölümleri ve yan dal branşlarının yanı sıra bünyesinde barındırdığı tecrübeli ve yetkin uzmanları ile birlikte başarılı tedavilere imza atmaya devam eden Denizli Devlet Hastanesi sadece Denizli’ye değil, çevre illerden gelen hastalara da hizmet veriyor. Son olarak bünyesine dahil ettiği Türkiye’de sınırlı sayıda ve birçok ilde bulunmayan, Denizli’de de tek olan Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü ile hastalara başarılı tedaviler sunmaya devam ediyor.

Türkiye’de Yeni Bir Branş; Gastroenteroloji Cerrahisi Nedir?

Gastroenteroloji Cerrahisi dalının; Türkiye’de yeni bir dal olduğunu ve toplamda 200-250 arası bu branşta doktor bulunduğunu dile getiren Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Kırmızı, daha önce Denizli’de yapılamayan tedavilerin artık Denizli Devlet Hastanesi’nde yapılabildiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Gastroenteroloji Cerrahisi, cerrahi ihtisasın üstüne 2 yıllık bir ihtisasla uzmanlık alınabilmektedir ve ülkemizde son 7-8 yılda biraz daha yaygınlaşmıştır. Bizim branşımızın Genel Cerrahiden ayıran özelliği; sindirim sistemi organlarına spesifik olmasıdır. Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik ya da diğer adıyla minimal invaziv cerrahi ile bu organların ameliyatlarını başarıyla yapabilmekteyiz. Günümüzde açık ameliyata göre daha kısa hastane yatış süresi, daha erken normal hayata dönüş ve daha iyi kozmetik görüntü gibi avantajlara sahip olduğu için çoğu ameliyatlarda laparoskopik yöntemler yoğun olarak uygulanmaktadır. Karın içi organların açık ameliyatlarında büyük karın kesilerine ihtiyaç duyulur. Ancak biz hastanemizde en fazla 4-5 tane 1cm’lik bazen daha küçük kesiler ile sleeve gastrektomi, gastrik bypass gibi obezite cerrahisinin yanı sıra kolon, rektum, mide ve dalak gibi organların kapalı ameliyatlarını da başarıyla yapmaktayız” dedi.

57 Yaşında ki Hasta, Uygulanan Tedavi ile Sağlığına Kavuştu

Son olarak makatında kanama ve kabızlık şikayetiyle polikliniğe başvuran ve tetkiklerin de orta-alt seviyede bağırsak geçişini engelleyen 4-5cm boyutun da rektum da kitle saptanan hasta 57 yaşında ki İlhan Erdil’i tedavi ettiklerini dile getiren Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Kırmızı, tedavi sonrası hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi. Kırmızı: “Hastamıza; Medikal Onkoloji Kliniği tarafından kemoradyoterapisi tamamlandıktan sonra Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berke Manoğlu ile birlikte hastanın anüsünü (makat) koruyarak kapalı rektum cerrahisi ve geçici ileostomi (ince barsağın karın dışına alınması) ameliyatını uyguladık. Küçük kesilerden dolayı daha hızlı yara iyileşmesi ve erken taburculuk sonrasında gecikme yaşanmadan hastanın post-operatif kemoradyoterapisi tamamlandı. Genel vücut taraması sonrasında 6 ay sonra yaptığımız ikinci ameliyat ile de ince barsak karın içine alındı. Hastamız taburculuk sonrası kısa sürede normal hayatına geri dönebilecek” diye konuştu.

Tedaviyi gerçekleştiren doktorlardan 4 aydır Denizli Devlet Hastanesinde görev yapan Genel Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Berke Manoğlu da Genel Cerrahisi Uzmanlığının üzerine özellikle kolorektal kanserler (kalın bağırsak ve rektum kanserleri) ile pelvik kanser cerrahisi üzerine bir eğitim aldığını, kalın bağırsak tümörleri ile ilgili laporoskopik cerrahiyi hastanede Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdar Kırmızı ile birlikte uyguladıklarını belirtti. Manoğlu, “Rektüm tümörü olan bu hastamızı da birlikte opere ettik ve bir problemi kalmadı. Bu tür ameliyatların hastanemizde yapılabildiğini hastalarımızın bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tedavi sonrasında sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan İlhan Erdil (57) de Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniğine teşekkür ederek kendisi gibi şikayetleri olan hastaları çekinmeden korkmadan muayene olmaya davet etti. Erdil, “Bu bölümün Denizli’de olması biz hastalar için büyük bir şans. Önce doktorlarıma, sonra bu hizmeti Denizli’ye kazandıranlara çok teşekkür ederim. Artık iyiyim, sağlığıma kavuştum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.