enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5490
EURO
34,8241
ALTIN
2.439,12
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

AMATEM ve TRSM Hastaları Voleybol Turnuvasında Sahaya Çıktılar

AMATEM ve TRSM Hastaları Voleybol Turnuvasında Sahaya Çıktılar
18.05.2018
A+
A-

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri AMATEM(Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi)  ve TRSM(Toplum Ruh Sağlığı Merkezi) birimlerinde tedavi gören hastalar arasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Voleybol Turnuvası düzenlendi. Çekişmeli geçen maçlar sonunda turnuvanın galibi Denizli Devlet Hastanesi AMATEM Servisi oldu.

 Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimizde AMATEM ve TRSM merkezlerinde tedavi gören hastaların sosyalleşme, toplum içinde yaşamaya uyum sağlayabilme ve iletişim becerilerini arttırmaya yönelik yapılan rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Voleybol Turnuvası düzenlendi. Merkez Kapalı Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya Denizli Devlet Hastanesi AMATEM ve TRSM, Servergazi TRSM ve Pamukkale Ünivresitesi Hastaneleri AMATEM Servisleri katıldı. 3 set üzerinden eleme usulü yapılan maçlarda Denizli Devlet Hastanesi AMATEM takımı Denizli Devlet Hastanesi TRSM ile karşılaştı. Maçı Denizli Devlet Hastanesi AMATEM takımı 2-0 kazanarak finale çıktı. Bir diğer eleme maçında da Servergazi Devlet Hastanesi TRSM takımıyla karşılan Pamukkale Üniversitesi AMATEM takımı maçtan 2-0 galip ayrılarak finalde Denizli Devlet Hastanesi AMATEM takımının rakibi oldu.  Final maçı öncesi Denizli Devlet Hastanesi TRSM hastalarından oluşan grup Halk Oyunları eşliğinde dans ederek maça gelen izleyicileri coşturdu.  Çekişmeli geçen final maçında Denizli Devlet Hastanesi AMATEM servisi seyirci desteğini de arkasına alarak maçı 2-0 kazanarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Voleybol Turnuvası’nın şampiyonu oldu. Maç sonu yaşanan coşku görülmeye değerdi. Şampiyon takım Denizli Devlet Hastanesi AMATEM takımı maç sonu müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Turnuvaya katılan takımlar madalya ve kupalarını Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Erbayat ve diğer protokol üyelerinin elinden aldı.

”Burada amaç hastalarımızın sosyalleşmesi ve toplum içine hızlı bir şekilde dönebilmesini sağlamaktır”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk AMATEM’de uyuşturucu ve madde bağımlıları ile TRSM de ağır ruhsal problemi olan hastaların(şizofreni, şizoafektif bozukluk ve psikoz) tedavilerinin yapıldığını ve tedavi sürecinde de sosyal etkinliklerin hastaların iyileşme sürecine pozitif katkı sağladığını söyledi. Turnuvaya katılan tüm kurumlara teşekkür eden Öztürk; “ Hastalarımızın sosyal faaliyetlerle tedavilerinin olumlu bir şekilde sürmesi, toplum içine üretici bireyler olarak yeniden dönebilmesi, hastalıklarıyla baş etme becerilerini ve toplumsal mesleki işlevselliklerini arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Burada amaç hastalarımızın sosyalleşmesi ve toplum içine hızlı bir şekilde dönebilmesini sağlamaktır. Bugün biz de Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası’nda voleybol turnuvası düzenleyerek bu sosyalleşme sürecine bir katkıda bulunalım istedik. Hastalarımızın maçlardaki azmi, kazanma arzusu görülmeye değerdi. Turnuvanın düzenlenmesinde ve gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.