enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Bebek Dostu Hastane

Bebek Dostu Hastane
06.10.2017
A+
A-

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi’ne Bebek Dostu Hastane ünvanı verildi.

Denizli bir bebek dostu ünvanına sahip hastaneye daha kavuştu. Servergazi, Acıpayam, Tavas ve Çivril Devlet Hastanelerinden sonra şimdi de Sağlık Bakanlığı tarafından anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması konusunda yapılan çalışmalar sonucu Denizli Devlet Hastanesi’ne de Bebek Dostu Hastane ünvanı verildi.

 

Denizli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törenle Vali Yardımcısı Ali Cergibozan Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Mehmet Erkaleli’ye Bebek Dostu Hastane plaketini verdi.  Cergibozan yaptığı konuşmada bu tür başarıların bir ekip işi olduğunu ve Denizli Devlet Hastanesi’nde de ekip ruhunu gördüğünü belirterek, Bebek Dostu Hastane unvanının kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  Törenden sonra Vali Yardımcısı Ali Cergibozan beraberindeki heyetle birlikte Kadın Doğum Servisi’ni ziyaret etti ve doğum yapan annelere çeşitli hediyeler verdi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk birliğe bağlı hastanelerde anne sütünü teşvik etmek, emzirmenin önemine vurgu yapmak adına çalışmalar yürütüldüğünü Bebek Dostu Hastanelerin de bu çalışmaların bir mükafatı olduğunu söyledi. Öztürk: “Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülmektedir. Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesi öğütlenmektedir. Aynı zamanda uzmanlarca oluşturulan güncellenmiş eğitim protokolü dâhilinde eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelerimiz ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı almaktadır. Bu kapsamda Denizli Devlet Hastanesi de Bebek Dostu Hastane ünvanını almaya hak kazandı. Denizli Devlet Hastanesi Yönetimine ve bu ünvanın alınmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.