enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Burun Estetiğinde İz, Morluk Derdine Son

Burun Estetiğinde İz, Morluk Derdine Son
20.02.2018
A+
A-

Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek, son yıllarda ilginin arttığı estetik burun operasyonları hakkında bilgi vererek artık korkulan , ağrılı ve uzun süreli yüzde morluk içeren bir ameliyatın söz konusu olmadığını cuma günü gelip pazartesi işe başlanabilecek kadar hızlı iyileşme süreci olan ağrısız, memnuniyet oranı yüksek ameliyatları Denizli Devlet Hastanesi’nde yaptıklarını söyledi.

Kapalı burun operasyonlarında son yıllarda bir çığır açıldığını belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek, artık burundaki şekil, nefes sorunlarının en az kesi ile yapılmakta olduğunu böylece dokularda bozulma, yapışıklık, ileride oluşacak burundaki sarkma, çökme durumlarının yaşanmayacağını söyledi. Zeybek: “Son yıllarda estetik burun operasyonlarına ilgi git gide artmaya başladı. Polikliniğimize başvuran hastalar burundaki kemerin alınmasını, burun ucu yuvarlaklılığının gitmesini, burun ucu düşüklüğünün belli bir oranda kaldırılmasını istiyor ama her hastanın beklentisi çok farklı. Bu nedenle hasta ile detaylıca konuşup ne istediğini anlayarak fotoğrafını çekip yeni burnunu birlikte bilgisayar üzerinde oluşturuyoruz, hasta yeni burnunu onaylamadan kesinlikle ameliyat yapmıyoruz. Hastanın beklentisini anladığımızda zaten ameliyat başarılı oluyor. Hastalar polikliniğe sadece estetik kaygıyla gelmiyor, hasta ameliyat sonrası burun içine konan silikon tamponlardan, gözlerdeki morluklardan, burun ucundaki izlerden ve ameliyat sonrası oluşabilecek sorunlardan korkuyor.

1 Yılı Aşkındır Yapılıyor

Hastaların bu beklentisini karşılamak için Push down- Let down rinoplasti ameliyatını 1 yılı aşkın süredir Hastanemizde yapıyoruz. Bu teknik, en az kesi ile yapılan kapalı burun estetiği operasyonu olup hastanın burnunun şişmesini önlemekte, gözaltı morlukları neredeyse hiç olmamaktadır. Burnun kendi yapılarına zarar verilmediğinden ameliyat sonrası burun havalı ve doğal görünmektedir. Burun ucu yuvarlaklığı hastanın kendi yüz karekterine uygun olarak şekillendirilerek ameliyat olmamış gibi doğal bir burun elde etmeye çalışıyoruz. Bu yöntemle hastaların iyileşme süresi de çok kısalıyor, sabah ameliyat olup akşam gezmeye gidebilecek durumda oluyorlar. Bu akla alışılmadık gelse de hastada ne kadar az kesi yaparsanız o kadar hızlı iyileşiyor. Kesi ile esas anlatmak istediğim burun ucundaki o ufacık kesi değil burun içindeki kemik ve kıkırdaklara ulaşmak için yaptığımız kesiler ve açtığımız dokulardır. Yani burnun iç kısmında dokuya yaptığımız müdahalelerdir. Bu şekilde minimal hasarla maksimum sonuç elde ediyoruz. Burnun bağları, burnun kendi doğal yapısını koruduğundan ameliyat sonrası sorunlar da çok ender görülmektedir” diye konuştu.

Burun Kendi Şeklini koruyor

Burun estetiği operasyonu öncesi yapılması gerekenler ve iyileşme sürecinden de bahseden Zeybek şöyle konuştu: “Hastalarımıza bir hafta öncesinden bitki çayını ve kahveyi yasaklıyoruz. Kendi doktoruna danışarak aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları varsa bir hafta öncesinden kesmesini öneriyoruz. Hastamız ameliyat günü erkenden hastaneye gelip, isterse o gün çıkabiliyor. Hastalarımızın büyük bir çoğunluğunda burun içi silikon tampon veya burun üzeri atel kullanmıyoruz. Ameliyat sırasında burnun kendi bağlarına zarar vermediğimizden burun kendi şeklini koruyor, bozulmuyor. Sadece şişliklerin olmaması için burnun üstüne bant yapıştırıyoruz. Bir hafta sonra hastamızı kontrole çağırıyor, burun spreyi kullanmasını öneriyoruz. Kontrole gelen hastalarımızın bantlarını çıkarttıktan sonra hiç ameliyat olmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.