enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli Tabip Odası Başkanı Erbay, Kovid-19’a yenik düşen doktor sayısını açıkladı

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, korona virüs nedeniyle Denizli’de 6 doktorun yaşamını yitirdiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının korona virüsle mücadelede en ön planda olduğuna dikkat çeken Erbay, “Sadece Denizli değil, Türkiye çapında kaybediyoruz. Lütfen herkes tedbirlere uysun” dedi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Erbay, Kovid-19’a yenik düşen doktor sayısını açıkladı
29.12.2020
A+
A-

Korona virüs ile mücadele eden Denizli’de dün bir doktor daha korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Mehmetçik Mahallesinde kendisine ait estetik kliniğinde estetik uzmanı olarak görev yapan Dr. Hakan Türkoğlu, yakalandığı virüse yenik düştü. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, korona ile mücadelede ön safta bulunan sağlık çalışanlarının sürekli risk altında olduğuna dikkat çekti. Erbay, sadece Denizli’de değil Türkiye çapında kaybettiklerinden bahsetti.

6 DOKTOR HAYATINI KAYBETTİ

Erbay, “Dün genç bir hekim kardeşimizi kaybettik. Pandemi nedeniyle Ahmet Soner bey, Cesur beyi kaybettik. Cemal abimizi kaybettik. 6 meslektaşımız hayatını kaybetti. Türkiye çapında kaybediyoruz. sosyal medya taziyeden geçilmiyordu. Halkımızın önlemlere dikkat etmesi gerektiğini aşı başlamış olsa bile 6 ay 1 yıl daha maske mesafe hijyene toplu törenlere katılmamalarını tavsiye etmemiz gerekiyor. Yoğun bakıma gelen hasta bazen haftalarca bazen aylarca yatabiliyor. Süre çok uzun” dedi.

MESLEK HASTALIĞI SAYILMALI

Korona virüsün meslek hastalığı sayılması gerektiğine dikkat çeken Erbay, “Sağlık çalışanları temizlik personeline kadar görev yaptığı yere hasta insanlar geldiği için meslek hastalığı sayılması doğal. Basın mensupları da riskli ama öncelikle sağlık çalışanlarının meslek hastalığı olarak görülmesi gerekir. Cumhurbaşkanı tarafından meslek hastalığı tanınması yönünde talimat verdim dedi. Sonra eski yönetmeliğin tekrarı olduğu anlaşıldı. Mantık olarak doğru Kovid’e bağlı mı acaba ama sağlık çalışanları açısından Kovid için meslek hastalığı sayılması gerektiğini söylüyoruz. Geçen ikiz çocuklar öksüz kaldı. SGK illiyet bağı kurulmasını isteyecek. Mahkemeler mahkemeler yıllarca. O çocuklara kim bakacak. Dolayısıyla özellikle emeklilik hakkını almamış genç çalışanlarda bunun bir şekilde tazmin edilmesi boynumuzun borcu. Bu insanlar bizim insanımız devlet de bizim devletimiz.”şeklinde konuştu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.