enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli’de 250 kadının SÜMER KETEM’de kanser taramaları için planlaması yapıldı

Denizli’de 250 kadının SÜMER KETEM’de kanser taramaları için planlaması yapıldı
22.10.2021
A+
A-

Dünyanın en önemli sağlık sorunlarının başında gelen ve birçok kişinin hayatını kâbusa çeviren kanser hastalığı ile mücadelede gelişen teknoloji ve tedavi imkânları sayesinde erken teşhisin önemi giderek artıyor. Kanserle mücadelede erken teşhisin öneminden yola çıkılarak hayata geçirilen Pembe Şehir projesi de Denizlili kadınlara umut ışığı olmaya devam ediyor. Özellikle tekstil fabrikalarında çalışan kadınlara eğitimler verilerek, taramaları gerçekleştiriliyor.

Bu doğrultuda yürütülen taramalara bir destek de Ekpen ve Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu’ndan geldi. İki tekstilde çalışan kadınlara Sümer KETEM Hekimi Dr. Canan Korkut tarafından KETEM’lerde yürütülen kanser taramaları ile ilgili eğitim verildi. Kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı anlatıldı. Eğitim sonunda da kadınların kanser taramalarını Sümer KETEM’de yaptırmaları için planlama yapıldı.

2018 yılında kar tanesi olarak başlayan Pembe Şehir projesinin zamanla büyüyerek kartopuna dönüştüğünü belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Bildiğiniz gibi kanser tüm dünyanın savaştığı fakat erken teşhisle tedavi edilebilen bir hastalıktır. İlimizde de kanserle mücadelede tarama oranlarımızı arttırmak için Müdürlüğümüz ve DİKAB işbirliği içerisinde Pembe Şehir projesini başlatmıştık. Projemiz kapsamında özellikle çalışan kadınlar başta olmak üzere tüm kadınlarımızı taramadan geçirmeyi hedefledik ve bu doğrultuda taramalarımızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bugün de Ekpen ve Yavuzçehre Tekstil’in kadın çalışanlarına kanser eğitimi verildi ve yaklaşık 250 kadının taramaları için gerekli planlamalar yapıldı. Ben buradan Ekpen ve Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre’ye projeye gösterdiği hassasiyetten dolayı kadın çalışanları adına çok teşekkür ediyorum. Projemizin başlangıcında koyduğumuz hedef olan taranmadık tek bir kadın kalmayıncaya kadar eğitimlere, taramalara devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.