enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Denizli’de kapatılan derslik sayısı 93’e yükseldi.. Veli isyan etti:“Kalabalık sınıflar koranayı tetikliyor”

Denizli’de kapatılan derslik sayısı 93’e yükseldi.. Veli isyan etti:“Kalabalık sınıflar koranayı tetikliyor”
21.09.2021
A+
A-

Denizli’de yeni eğitim öğretim döneminin artmasının ardından okullardaki korona virüs sayıları da artmaya devam ediyor. 6 Eylül itibariyle başlayan yüz yüze eğitimin üçüncü haftasında karantina altındaki derslik sayısında patlama yaşandı. Edinilen bilgiye göre geçen hafta 6 olan karantina altındaki derslik sayısı geçen haftaya göre korkunç şekilde arttı.

YÜZDE 1400 ARTIŞ

Geçen hafta olan karantina altındaki derslik sayısı yüzde 1400 artarak 93’e yükseldi.  Sayının bu kadar artması korkuturken, karantina altında olan dersliklerin eğitime uzaktan devam ettiği öğrenildi.

SINIFLARIN KONTENJANLARININ DÜŞMESİNİ TALEP ETTİK

Karantina altında olan okullar arasında sınıf kontenjanı yüksek olan okulların da olduğunu aktaran Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Sendika olarak sayının düşürülmesini önerdik ancak Milli Eğitim Bakanlığına kabul ettiremedik” dedi.

VELİDEN KALABALIK SINIF TEPKİSİ

Haber merkezimize ulaşan bir veli, kızının okulların açılmasının ardından koronavirüse yakalandığını evde karantina ile başlayan sürecin yaklaşık 1 haftadır hastanede devam ettiğini belirtti. Veli, eşinin de koronavirüse yakalandığını açıkladı. Okullarda koronavirüs salgınının sebebinin kalabalık sınıflar olduğunu belirten veli;“Kızım Cumhuriyet Lisesi’nde okuyordu. Sınıfları 40 kişilikti ve 2’li oturma düzeni vardı. Bu durum koronayı tetikliyor. Biran önce çözüm getirilerek sınıflardaki öğrenci sayısı düşürülmeli”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.