enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3287
EURO
35,0694
ALTIN
2.309,08
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli’de ruh sağlığını geliştirmek için seferberlik başlatıldı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Denizli’de toplum ve ruh sağlığını geliştirmek için yeni bir proje başlatıldı. Ruhsal problem yaşayan, anksiyete yada depresyon olgusu gelişmekte olan vatandaşlara hızlı ve etkin şekilde ulaşabilmenin hedeflendiği projede; rahatsızlıkları ilerlemeden bu kişilere ulaşabilmek ve gerekli tedaviyi gerçekleştirerek olası bir intihar vakasını önlemek amaçlanıyor.

Denizli’de ruh sağlığını geliştirmek için seferberlik başlatıldı
28.11.2019
A+
A-

Projenin ilk aşamasında İl Sağlık Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile toplantılar düzenlenerek projenin kapsamı ve aşamaları planlandı. Toplantıların ardından iki grup halinde Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün de katılımı ile Müdürlüğe bağlı sağlık tesisleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Denizli Adliyesi, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, D Tipi ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında  görev yapan Psikolog, Psikiyatri Uzmanları ile Sosyal Hizmet uzmanlarına “İntihar Farkındalık konusunda Eğitici Eğitimi” düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Psikiyatri AD. Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Osman Özdel, Prof. Dr. Gülfizar Varma ve Dr. Bengü Yücens tarafından verilen eğitimlerde; Dünya’da her yıl 800 bin kişinin intihar nedeniyle hayatını kaybettiğine vurgu yapılarak erken evrede depresyon durumlarına dikkatli yaklaşmak gerektiği, depresyonun ciddi bir hastalık olduğu ve tedavi edilmezse intiharla sonuçlanabileceği üzerinde duruldu.

Denizli’de de Ruh Sağlığını Geliştirmek İçin Seferberlik Başlattık

Son yıllarda artan ve dikkat çeken intihar vakalarından dolayı İl geneli vatandaşlarda bu konuda farkındalığı arttırmak ve ruhsal sorunlar yaşayan kişilere daha çok ve hızlı ulaşabilmek adına böyle bir proje başlattıklarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “Bugün burada projemizin ilk hedefi olan eğitici eğitimini gerçekleştiriyoruz. Sonrasında ki hedefimiz; intihara eğilimli kişileri tanıyabilecek, direkt temas halinde olan ilgili aile hekimi, aile sağlığı elemanları, acil hekimleri, okullarda rehber öğretmenler, muhtarlar, işyeri hekimleri ve müftülere yönelik eğitimler gerçekleştirmek. Bu eğitimler sonucunda da olası bir depresyon, anksiyete durumu yaşayan intihara eğilimli kişilerin hızlı ve özenli bir şekilde Psikolog ve Psikiyatri Uzmanlarına yönlendirilmesini sağlamak istiyoruz. Projemiz kapsamında İlimizde ki 2 adet Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde bu proje ile ilgili bir birim oluşturacağız. Böylece bu kişiler ile ilk temasta bulunacağı öngörülen eğitim verilmiş kişilerce tespit edilen olası bir vaka buraya yönlendirilerek ruhsal problem yaşayan kişinin Merkezde görevli Psikolog ile görüşmesi sağlanacaktır. Sonra ki aşamada ise Psikolog tarafından gerekli görülen durumlarda kişinin ilgili kurumlarda Psikiyatri Uzmanına muayenesi için randevusu düzenlenecektir. Projemiz ile hem paydaş kurumlarda ilgili kişilerde, hem tedavi kısmında rol alan Psikolog, Psikiyatri uzmanlarında hem de toplumun genelinde ‘ruh sağlığını korumak ve erken evrede alınabilecek önlemler’ konusunda bir duyarlılık oluşturacağımıza inanıyorum. Kısacası İlimizde vatandaşlarımızın ruh sağlığını geliştirmek amacıyla tüm kurumlarımız ile bir seferberlik başlattık diyebiliriz. Bu anlamda projemize destek veren ilgili kurumlara ve bugün burada eğitim veren Pamukkale Üniversitesi’nden değerli Hocalarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.