enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5211
EURO
34,7870
ALTIN
2.420,02
BIST
9.708,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Dereli’nin Ailesinde Hayat Kurtaracak Karar

Dereli’nin Ailesinde Hayat Kurtaracak Karar
02.12.2017
A+
A-

Denizli’de merdivenden düşme sonucu beyin kanaması geçiren ve 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Mehmet Nuri Dereli’nin organları ailesi tarafından bağışlandı.

25 Kasım’da merdivenden düşme sonucu rahatsızlanan 66 yaşındaki Mehmet Nuri Dereli Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servis’e kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Dereli’nin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi ve hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınan hasta 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti ve beyin ölümü gerçekleşti.  Aile ile yapılan görüşmeler sonunda da hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Servergazi Devlet Hastanesi’ne İzmir’den gelen ekipler aynı anda karaciğer ve böbrekleri aldı. Alınan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekler de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü  Uz. Dr. Berna Öztürk organ bağışında bulunan Dereli ailesine baş sağlığı diledi ve organ bağışında bundukları için çok teşekkür etti. Öztürk: “Ülkemizde binlerce hasta organ bağışı beklemektedir. Organ bağışı da bildiğiniz gibi beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabilmektedir. Dereli ailesi de bu noktada kendi üzüntülerini bir kenara bırakarak organ bağışında bulundular ve başka ailelere umut oldular. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.