enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5785
EURO
34,6971
ALTIN
2.521,50
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Diyet Listesine Eklenebilecek Tarifler

Kilo verme süreci , çoğu kişi tarafından çok kısıtlayıcı ve tatsız bir süreç olarak değerlendirilir. Halbuki bir uzman kontrolünde yapılan zayıflama diyetlerinde, süreç her türlü duruma göre esnetilebilir veya yönetilebilir. Bu hafta Deda Haber için Diyetisyen Beyza Çabuk, kilo verme sürecinde diyet listesine eklenebilecek tarifler için öneri listesi hazırladı.

Diyet Listesine Eklenebilecek Tarifler
09.02.2021
A+
A-

Kilo verme sürecinde mutlaka bir diyetisyenden yardım almanız doğru bir yaklaşım olacaktır. Çünkü diyetisyeniniz sizin kan tahlili sonuçlarınızı, yaşınızı, boyunuzu, kilonuzu, yaşam biçiminizi değerlendirip tamamen size özel listeler planlayacaktır. Bu listelerde de istediğiniz besinleri kontrollü bir biçimde tüketebilirsiniz.

Bu listeleri uygularken diyetlerinizi biraz daha eğlenceli hale getirecek, sizi kısıtlanmış hissinden kurtaracak bazı tarifler paylaşmak istiyoruz 🙂

SOĞUK BAŞLANGIÇ – Yoğurtlu Kereviz Salatası

Malzemeler

2 adet orta boy kereviz
1 adet limon suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
1 diş sarımsak
Ceviz içi

Yapılışı : Kerevizler rendeleyin ve limonlu suya kararmaması için koyun. Başka bir kasede süzme yoğurt, tuz, sarımsak ve tuz karıştırın. Ardından kerevizler süzüp yoğurtlu karışıma ekleyin. En son da 6 adet dövülmüş ceviz ile salatanın üstü süsleyin.

ÇORBA- Brokoli Çorbası

Malzemeler

500 gram brokoli
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: Brokoliler suda haşlayın. Başka bir tencerede zeytinyağı, tereyağ ve un kavurun. Ardından brokoliyi haşladığımız su azar azar ekleyin. Topaklanmaması için çırpma teli ile sürekli karıştırın. 2 dk
kaynadıktan sonra brokoliler ekleyin. Çorba blendır yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar parçalayın. En son tuz eklenip bir taşım kaynatın. Ve servise hazırdır.

ANA YEMEK – Fırında Erişteli Ispanak

Ispanak sevmeyenlere ıspanak sevdirecek müthiş doyurucu bir tarif.

Malzemeler:

Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
Lor veya beyaz peynir
1 su bardağından daha az ev yapımı erişte
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşar peyniri
Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı : Ispanaklar güzelce yıkandıktan sonra soğan ve zeytinyağı ile kavurun. Ardından bir fırın kabına alın. Üstüne lor veya beyaz peynir rendeleyin. Haşlayıp suyunu süzdüğümüz erişteler de bu karışımın üstüne koyun. En üst katmana da yoğurt ve yumurta karışımından yaptığımız sos ekleyin. Bu sosu tercihe göre baharatlandırabilirsiniz. 190 derecede 30 dk pişirdikten sonra fırından çıkarılıp kaşar peyniri rendeleyin. 10 dk daha fırında pişirildikten sonra servise hazır.

TATLI- İncir Uyutması

Malzemeler:

6 adet kuru incir
2 su bardağı ılık süt
4-5 yemek kaşığı rondoda hafif iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı : İncirler 10 dk ılık suda bekletildikten sonra küçük küçük doğranıp ılık sütün içine alın. 30 dk 1 saat arasında bekletildikten sonra ceviz ve tarçın eklenip rondodan geçirin. Uygun kaplara alınıp 3 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır.

Verdiğim tarifleri tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu tarifler her ne kadar diyet listelerinizde kullanabileceğiniz tarifler olsa da diyetinizde yer verirken diyetisyeninize danışıp ne kadar yiyebileceğiniz öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı günler diliyoruz 🙂 konulu porno izle

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.