enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Gastrid Problemi Yaşayanlar Ne Yemeli?

Günlük hayatı olumsuz etkileyen hastalıklardan biri de Gastrid. Bitmek bilmeyen mide ağrıları, mide ekşimesi ve yanması hissi. Yaşam kalitemizi düşüren bu problemler keyfimizi de oldukça kaçırıyor. Peki Gastrid belirtileri nelerdir? Gastride ne iyi gelir? Ne yemeli?

Gastrid Problemi Yaşayanlar Ne Yemeli?
26.01.2021
A+
A-

Midemizden kaynaklanan problemleri dindirmenin en doğal yöntemi sindirim sistemimizi düzenlemekten geçiyor. Yani her şeyden yeteri kadar yemek, aşırıya kaçmadan ve dengeli beslenmek gerekiyor. Ancak bazı hastalıklarda bazı besin gruplarını arttırırken bazılarını azaltmak beslenmeye ayrıca özen göstermek gerekiyor. Gastritte bunlardan biri. İşte Gastrite iyi gelen yiyecekler..

Gastrite iyi gelen yiyecekler

  1. Bol lifli gıdalar

Sindirim sisteminizi düzenlemek için çiya tohumu, keten tohumu ya da yeşil sebzeler gibi lif oranı yüksek gıdalar tüketmek gerekiyor. Bunlara ek olarak yine lif bakımından zengin çilek, böğürtlen, ahududu gibi meyveler de tüketebilirsiniz.

Yeşil sebzeler arasından özellikle de brokolinin gastritle mücadelede önemli bir rol oynuyor.

  1. Sağlıklı yağlar içeren gıdalar

Yağ oranının yüksek olduğu yiyecekler gastridin düşmanıdır diyebiliriz. Ama bu durum sağlıklı yağlar için geçerli değil elbette.

Örneğin avokado, somon balığı, çiya tohumu, zeytin ya da ceviz yağı ya da fındık yağı gibi yağlar gastride iyi gelebilecek sağlıklı yağ içeren besinlerdir.

  1. Probiyotik besinler

Gastrit ile mücadelede yoğurt, kefir veya kombucha gibi probiyotik besinler hem bağışıklığınızı güçlendirecek hem de midenizi rahatlatacaktır.

  1. Yağ oranı az, ancak protein oranı yüksek besinler

Protein, gastrit yüzünden zarar gören midenizin onarılmasına yardımcı olur. Midenizi rahatlatmak istiyorsanız en çok yağlı hayvansal gıdalardan uzaklaşmanız gerekiyor. yağ oranı daha düşük ve protein bakımından zengin besinleri tercih etmeye özen göstermek daha iyi bir seçenek olacaktır.

Örneğin; hindi ya da tavuk göğsü, yumurta beyazı ya da baklagiller

  1. Antibakteriyel özelliğe sahip, flavanoid oranı yüksek besinler

Gastrite yol açan bakterilerle savaşmak için antibakteriyel besinleri tercih etmelisiniz. Yani sarımsak, kereviz, yaban mersini ve soğan gibi besinler midenizin rahatlamasına ve onarılmasına yardımcı olacaktır.

Buna ek olarak bal, zencefil, tarçın ve zerdeçal gastritle mücadele de size yardımcı olacaktır.

  1. Sebze suları

Gastrid ile mücadelede lif açısından zengin içecekler de tüketmelisiniz. Ancak malesef birçok meyve lif açısından zengin değildir ve meyve suları önerilmez.

Bunun yerine bal kabağı suyu gibi sebze suları daha iyi ve etkili bir yöntem olacaktır.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.