enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Göğüsünden 3 Kg’lık Dev Bir Kitle Çıkarıldı

Göğüsünden 3 Kg’lık Dev Bir Kitle Çıkarıldı
22.05.2018
A+
A-

PAÜ Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı hastanın göğüs kafesinden başarılı bir operasyonla kitleyi çıkardı.

Göğüs Cerrahisi AD. Başkanı Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu ; “13 yaşındaki erkek hastanın göğsünden yaklaşık 3 kilogram ağırlığında, 20 cm. boyutunda dev bir kitle çıkarıldı. Kitle, sol akciğerin tamamen fonksiyon dışı kalmasına yol açmasının yanında kalbe ve diğer hayati organlara ciddi bir baskı oluşturuyordu.  Çabuk yorulma şikâyetiyle başvurduğu hastanedeki tetkikleri sonucunda göğüs kafesinin içinde dev bir kitle tespit edildi.  Orada ameliyata bağlı ölüm riskinin yüksek olduğu söylenince, hastanın anne ve babası çocuğu kliniğimize getirdiler.

Geç Kalınmasına Rağmen…

Hastadan çıkartılan dev tümör patolojik incelemeler sonucunda, gerçekte iyi huylu bir tümör olan teratom tanısını aldı. Yani diğer organlara sıçramayan ve onları tamamen istila etmeyen bir tümördü. Ama uzun süre belirti vermemesi ve belirtilerin önemsenmemesi sonucu hastanın tümörü bir göğüs kafesini tamamen doldurup diğer göğüs kafesine taşmıştı. Yaptığımız tetkikler sonucunda hasta için tek şansın kitlenin tamamen çıkarılması olduğuna karar verdik. Eğer artık parça bıraksaydık hastalık yineleyebilir ve çeşitli sorunlara yol açabilirdi. Geç kalınmış tanıya rağmen ekibimizce tamamıyla çıkarılması başarıldı ve hasta yeniden sağlığına kavuştu. İlerleyen tıbbi cihazlar ve hastanemizdeki yoğun bakım olanakları  bu tür ilerlemiş tümörlere müdahale imkanı sağlamaktadır.” dedi.

Doç. Dr. Aydoğmuş göğüs içi tümörlerin çocukluk yaş gurubunda nadir olduğunu, bu nedenle bazen belirtiler ağırlaşmadan tanı konulamadığını ve nefes darlığı, çabuk yorulma, göğüs ağrısı gibi belirtilerin ciddiye alınmasının faydalarını belirterek bir uzmana gidilmesi gerektiğini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.