enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4707
EURO
34,5512
ALTIN
2.472,87
BIST
9.563,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

Hekimlere,Acil Servislerde Tanı ve Tedaviye Yönelik Güncel Yaklaşımlar Anlatıldı

Hekimlere,Acil Servislerde Tanı ve Tedaviye Yönelik Güncel Yaklaşımlar Anlatıldı
23.05.2018
A+
A-

 Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Merkez ve İlçe Kamu Hastaneleri Acil Servislerinde görev yapan pratisyen hekimler ile Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri ile Entegre İlçe Hastanelerinde nöbet tutan aile hekimlerine yönelik “Acil Servislerde Tanı ve Tedaviye Yönelik Güncel Yaklaşımlar” eğitimi düzenlendi, 108 hekime eğitim verildi.

 Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastaneleri Konferans Salonlarında düzenli aralıklarla gerçekleştirilen eğitime; İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı tüm hastanelerin acil servislerinde çalışmakta olan pratisyen hekimler, Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri ile Entegre İlçe Hastanelerinde nöbet tutan aile hekimleri katıldı. Acil Tıp Uzmanları Dr. Osman Çetinkaya ile Dr. Barış Akcahüseyin tarafından verilen eğitimlerde; ileri kardiyak yaşam desteği, nefes darlığına yaklaşım, karın ağrısına yaklaşım, kafa travmasına yaklaşım, akrep yılan örümcek ısırıkları, elektrik çarpmasına yaklaşım, multi travmaya yaklaşım, ekstremite travmalarına yaklaşım, karbonmonoksit zehirlenmesine yaklaşım, göğüs ağrılı hastaya yaklaşım, serebrovasküler hastalıklara yaklaşım, hipertansiyon, taşikardik hastaya yaklaşım, bradikardik hastaya yaklaşım, baş ağrılı hastaya yaklaşım konuları üzerinde duruldu. Eğitime katılan pratisyen hekimler, planlanan eğitim tarihlerinde teorik eğitime katılıp, ikinci etapta ise Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisinde geçici süreyle görevlendirilerek pratik eğitim aldılar.

“Pratisyen Hekimler ve Aile Hekimlerimiz Acil Vakalarda Artık Daha Donanımlı”

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, acil müdahalenin hayat kurtarıcı etkisinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu dile getirerek son derece önemli bu müdahaleyi gerçekleştiren İlde ki acil nöbeti tutan pratisyen hekimler ve aile hekimlerinin eğitimden geçirildiğini söyledi.   Öztürk: “Acil servisler acil vakaların tabiatı gereği programsız ve zamansız hastaneye müracaat etmeleri nedeniyle, 7/24 sağlık personelinin, ilaç ve cihazların hazır bulundurulması gereken yerlerdir. Özellikle ilçe hastanelerimizde merkezdekine oranla vaka sayısı ve çeşidi az olmaktadır. İlk ataması ilçeye yapılan pratisyen hekimin yada bir aile hekiminin her çeşit vakayı görme ve vaka hakimiyeti sağlaması, uzun sürebilmektedir.

İşte bu nedenle; nöbet tutan aile hekimlerimizin ve özellikle ilçe hastanelerimizde çalışan pratisyen hekimlerimizin acil vakaya yaklaşımlarında, tanı ve tedavi uygulamalarında güncel teorik bilgilere sahip olması, bu bilgileri pratik uygulamada kullanarak vaka hakimiyetinin artırılması, yerinde etkili müdahalenin sağlanması, gereksiz sevklerin önlenmesi, uygunsuz sevk zincirinin kırılması amacıyla ilimizde böyle bir eğitim planladık ve 108 hekimimize eğitim verdik.  Uzman Hekimlerimizin güncel tıbbi bilgileri pratisyen hekimler ile aile hekimlerimize aktarması ve deneyimlerini paylaşmaları açısından son derece önemli bir eğitimdi. Bizim insan hayatı sorumluluğunu yürüttüğümüzü düşünürsek ilimizde her türlü vakaya müdahale edebilecek bilgi ve birikimde hem bir acil servisi hem de aile hekimliğini yürütebilecek kalitede doktor yetiştirmek ve mevcut doktor kadrosunu en etkin bir şekilde kullanmak ana hedefimiz olmalıdır. İşte bu eğitim ile de acil vakalarda hastalarımıza verilen sağlık hizmetinde son derece profesyonel yaklaşım sergileyen, müdahalede sıfır hatayı benimseyen ve  her daim sağlık tesislerimizde hazır ekipler oluşturmayı amaçladık” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.