enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Kanserde Erken Tanı ve Tedavide Yenilikler Konuşuldu

Kanserde Erken Tanı ve Tedavide Yenilikler Konuşuldu
05.04.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 1-7 Nisan Kanserde Farkındalık Haftası’nda düzenlenen farkındalık oluşturma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Kadın Genital Sistem Kanserlerinde Erken Tanının Önemi ve Tedavide Yenilikler’ konuşuldu.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı ve PAÜ Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları A.D. Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Yaren yaptı. Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Yaren, bu paneli düzenlemelerindeki amaçlarının kanserde teşhisin erken evrede konmasının önemi ve bunun içinde etkin tarama çalışmalarının sağlanmasında halkın, sağlık çalışanların ve tıp öğrencilerinin doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi olduğunu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde yapılan ve yapılması planlanan sosyal sorumluluk proje çalışmalarının devam edeceğini belirten Prof. Dr. Arzu Yaren, meme kanseri dışında farkındalık yaratılması gereken bir başka kanser türünün serviks (rahim ağzı) kanserinin olduğunu vurguladı.

Kanserde erken tanı

‘Kadın Genital Sistem Kanserlerinde Erken Tanının Önemi ve Tedavide Yenilikler’ konulu panelde ilk olarak, PAÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.D. Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Gököz Doğu, medikal onkolojik yaklaşımla kanserde erken tanı, kanserde tarama, serviks kanserinde risk faktörleri gibi konularda bir sunum gerçekleştirdi.

Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Baltalarlı, Patoloji A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Bir, Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. Dr. Öğretim Üyesi Derya Kılıç Sakarya, serviks kanserinde farkındalığı artırmak için neler yapmamız gerekir, tedavi yöntemleri nelerdir gibi konularda kendi alanları ile alakalı yaptıkları sunumlar ile panele katılım gösteren sağlık çalışanları, akademisyenleri ve öğrencileri bilgilendirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.