enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5224
EURO
34,9382
ALTIN
2.439,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Karından çıkan tümörün büyüklüğü herkesi şaşırttı

Karından çıkan tümörün büyüklüğü herkesi şaşırttı
07.05.2020
A+
A-

Denizli’de Özel Egekent Hastanesine karında şişlik şikayeti ile başvuran 38 yaşındaki S. K.’ya yapılan tetkikler sonucu hem karnında hem de karaciğerinde kitle olduğu tespit edildi. Tedavi altına alınan hastanın karnından 20 kilo ağırlığındaki tümör başarılı bir ameliyatla alındı. Hastanın karaciğerindeki 14 cm’lik kitle de yine başarılı bir operasyonla tamamen tedavi edilip hasta sağlığına kavuşturuldu. 

KARNINDAN 20 KİLO UR ÇIKARILDI

Denizli’de Özel Egekent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Emin Soysal, Op. Dr. Filiz Saylan ve Prof. Dr. Burhan Kabay ile kadın hastalıkları ve doğum kliniği ekibi tarafından yapılan başarılı bir ameliyatla hastanın karnından 20 kilo ağırlığında, 30 santimetre boyunda ve 26 santimetre eninde dev tümör çıkarıldı. Hastanın karaciğerindeki 14 cm’lik kitle de yine başarılı bir operasyonla tamamen tedavi edilip hasta sağlığına kavuşturuldu. 

Ameliyata ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Emin Soysal, tümör çıkartılırken karaciğer, böbrek, idrar yolu ve ana toplardamarın korunduğunu ifade ederek teknik olarak oldukça zor olan bu tür ameliyatların kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde başarıyla yapıldığını belirtti.

Tıp literatüründe bu boyut ve ağırlığa ulaşmış, geride tümör dokusu bırakılmadan başarılı bir şekilde ameliyat edilip sağlığına kavuşan nadir vakalar olduğunu anlatan Prof. Dr. Soysal, “Ameliyat sonrası takip ve tedavisinde herhangi bir problem olmayan hastamızı 3 gün sonra taburcu ettik. Hastamız tekrar sağlığına kavuştu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.