enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Koronavirüs hangi hastalığa sahip olan insanları daha çabuk öldürüyor?

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıkan ve ardından kısa sürede tüm dünyaya yayılarak Pandemi durumuna dönüşen Koronavirüs’ün en çok hangi hastalığa sahip insanları ölüme götürdüğü ortaya çıktı.

Koronavirüs hangi hastalığa sahip olan insanları daha çabuk öldürüyor?
19.03.2020
A+
A-

Koronavirüs, Çin’in ve iran’ın ardından Avrupa’ya yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Özellikle İtalya’da ölüm oranlarının yüzde 10’a yaklaştığı hastalık yaşlı insanları daha çok etkilemesi ile biliniyordu. Ancak koronavirüs’ün sadece yaşlıları değil, aynı zamanda hasta insanlar üzerinde de etkili oldukları tespit edilmişti. Peki Koronavirüs en çok hangi hastalığı olan insanı ölüme götürüyor?

ÖLENLERİN YÜZDE 70’İ ERKEKLER

İtalya Sağlık Enstitüsü’nün ülkede koronavirüs bağlantılı hayatını kaybeden 2 bin 3 kişiyle ilgili yaptığı araştırmaya göre, yeni tip koronavirüsün yol açtığı COVID-19 hastalığından ölenlerin yaş ortalaması 79,5. Araştırmaya göre merkezi artık İtalya olan salgında ölenlerin yüzde 70’ini erkekler oluşturuyor.

70 YAŞ ÜZERİ CİDDİ RİSK ALTINDA

Hayatını kaybeden 707 kişinin yaşlarının 70 ila 79 olduğunu açıklayan Enstitü, ölen 852 kişinin ise 80 ila 89 yaşlarında olduğunu tespit ettiklerine dikkat çekti. Enstitü, 198 korona ölümünde ise yaşın 90’dan daha yüksek olduğunun saptandığını bildirdi.

ÖNCELİKLİ SORUN HİPERTANSİYON HASTALIĞI

İtalya Sağlık Enstitüsü’nün uzmanları, koronavirüs sonucu ölenlerin daha önce geçirdiği sağlık sorunlarını da inceledi. Buna göre COVID-19’dan ölenlerin çoğunun öncelikli ortak sorunu yüksek tansiyon. Bunu diyabet ve koroner kalp hastalıkları izliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.