enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Çok Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C

Migrene Ne İyi Gelir? Migrene İyi Gelen 8 Mucize Besin

Migrene Ne İyi Gelir? Migrene İyi Gelen 8 Mucize Besin
14.04.2020
A+
A-

Migren Nedir?

Kronik bir rahatsızlık olan migren başın bir yanında ağrı anlamına gelir. Yunanca Hemikrania kelimesinden türemiştir. En belirgin belirtileri arasında bulantı, ses ve ışığa karşı hassasiyet ile kendini gösterir. Şiddetli ağrılar 2 saat veya daha fazla sürebilir. Migren erkeklere nazaran kadınlarda görülme oranı %20’dir.

Migrene İyi Gelen Yiyecekler

Avakado

Lutein ve zeaksantin gibi antioksidan bileşenler bakımından zengin olan avokado, migren ağrısıyla baş etmekle kalmaz, düzenli kullanımda migren ağrısı oluşumunun önüne geçer.

İncir

Magnezyum, lif, manganez, sodyum B6 vitamini ve potasyum açısından oldukça zengin bir meyve olan incir birçok faydasının yanı sıra migren ağrılarında da işe yarıyor.

Somon

Somon; Omega 3, folik asit ve B2 vitamini bakımından oldukça zengin bir besin. Özellikle içerdiği Omega 3 vitamini sayesinde sinirlernizi korur. Böylelikle beyin fonksiyonlarındaki sinirlerle ilgili bir hastalık olan migrene karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Tatlı Patates

Yüksek lif kaynağı ve potasyum zengini olan tatlı patates, kanseri önleyen besinler arasında yer almasının yanı sıra dayanılmaz migren ağrısına karşı da savaşır.

Karpuz ve Havuç

Su tüketmenin yanı sıra su bakımından zengin besinleri tüketmek de migrenle mücadele etmenizde size yardımcı olur. Az su içmek, migreni tetikleyen nedenlerden biridir.

Kinoa ve Karalahana

Magnezyum, demir içeren kinoa ve Omega 3 açısından zengin olan karalahana, migrenin en iyi savaşçılarından olan besinler. Karalahana, migrenle savaşmada daha etkili olsa da beyaz lahana da en az onun kadar etkili bir savaşçı.

Yoğurt

Migren konusunda yapılan araştırmalara göre, yoğurt içerdiği B vitamini sayesinde migren ağrılarını dindirmede etkili bir besin.

Limonlu Su

Ne zaman migren atağınız olursa yarım limon suyunu bir bardak suyla karıştırın, içine 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve bu sihirli iksiri için! Daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.