enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Normalleşme süreci virüsün bittiği anlamına gelmiyor

Normalleşme süreci virüsün bittiği anlamına gelmiyor
18.06.2020
A+
A-

Türkiye’de korona virüs salgını ile başarılı mücadelenin ardından vaka sayılarında düşüş yaşanmasıyla pandemi tedbirleri 1 Haziran itibariyle hafifletilmeye başladı. 1 Haziran itibariyle normalleşme takvimine giren Türkiye’de vatandaşların tedbirsiz davranmaları gözlerden kaçmadı. Vatandaşlar sosyal mesafe kuralına özen göstermezken maskeleri ise polis ekiplerini görünce takması dikkatlerden kaçmadı.
Denizli’de İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dündar Güngör uyarılarda bulunarak, halkın normalleşme sürecini yanlış anladığını belirtti. Vaka sayılarının düşmesi ile vatandaşlarda rahatlık oluştuğunu belirten Dr. Güngör, “Normalleşme sürecinde korona virüs ile ilgili tedbirler göz ardı edilmeye başladı. Hekim olarak gözlemlerimize göre halkımız normalleşmeyi tamamen eski yaşam tarzımıza dönecekmişiz gibi değerlendirdi. Havaların ısınması ve alınan tedbirlerin ortaya çıkardığı vaka sayılarının da düşmesiyle herkeste inanılmaz bir rahatlık oluştu. Kimse bu virüsün tamamen ortadan kalktığını asla düşünmemeli ve tedbiri elden bırakmamalı. Bulaşıcılığı bu kadar fazla olan bir virüsün, dikkatli olmadığımız takdirde ikinci hatta üçüncü dalga şeklinde önümüze gelmesi muhtemel” dedi.

“Normalleşmeyi doğru anlamak gerekiyor”
Türkiye olarak normalleşmeyi doğru anlamamız ve hayatımızı ona göre şekillendirmemiz gerektiğinin önemini vurgulayan Dr. Güngör, “Normalleşme dediğimiz, eski normal yaşantımıza dönmemiz anlamına gelmiyor. Toplu alanlarda, toplu taşımalarda, sosyal alanlarda güvenli mesafeyi koruyarak, maskeli bir şekilde ve hijyen kurallarını asla ihmal etmeden hayatımızı yeniden şekillendirmemiz gerekiyor Toplanan verilerin henüz bir tedavi ve aşı bulma açısından yetersiz olduğunu, bu virüsle ilgili tüm teşhis, tedavi ve aşının güvenli bir şekilde elde edilmesinin birkaç yılı bulabilir” ifadelerini kullandı.

“Sosyal mesafe, maske ve hijyen üçlüsünü ihmal etmeyin”
Sosyal mesafe ve tedbirlere uyulmadığı takdirde vaka sayılarındaki artışın devam edeceğini vurgulayan Dr. Güngör, “Sağlıkçılar olarak bizim halkımızdan beklentimiz, artık klasikleşen sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve el temizliği. Bunları ihmal etmediğimiz sürece daha güvende oluruz. Son zamanlarda asker uğurlamaları ve kafelerin açılmasıyla gençlerin buluşmaya başlaması ile özellikle sosyal mesafe ve maske kurallarının göz ardı edildiğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu ihmaller önümüze vaka sayılarının artışı olarak gelebilir ” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.