enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

PAÜ Hastanesi’nde İkinci Nakil Gerçekleşti

PAÜ Hastanesi’nde İkinci Nakil Gerçekleşti

İlk karaciğer nakli Nisan ayında gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde , ikinci karaciğer nakli ise 3 yıldır karaciğer nakli bekleyen bir hastaya başarıyla uygulandı.    Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Ekibi, Manisa’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğerini 63 yaşındaki Rabia Yıldırım’a yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonla nakletti.

PAÜ Karaciğer Nakil Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyonun ardından hastanın ameliyattan sonra 5. Günde taburcu olduğu ve sağlık durumunun oldukça iyi olduğu belirtildi. Operasyon ile ilgili bilgi veren Gökakın, ‘’Pamukkale Üniversitesi olarak ikinci kez karaciğer nakli operasyonunu başarı ile gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

”Türkiye’de organ nakli son yıllarda önemli bir ivme kazandı”

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Karaciğer Transplantasyon Ünitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota ise, ‘’Türkiye’de organ nakli son yıllarda önemli bir ivme kazandı. Bu konuda dünyada çok önemli bir konumdayız. Merkezimizde bir ay önce başladığımız organ nakli programında 2. karaciğer naklini  gerçekleştirdik. Bu önemli bir başarıdır. Uluslararası Karaciğer Nakli Derneği (ILTS) tarafından paylaşılan rakamlara göre Türkiye, canlıdan karaciğer naklinde dünyada ilk sırada. Deneyimli ekibimiz ve teknolojik donanımımız sayesinde yakın zaman içinde Canlı Vericili Karaciğer Nakli gerçekleştirmeyi planlıyoruz“ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Aslı Mete, ‘’Karaciğer ve kalp hastalarının, böbrek hastalarında olduğu gibi uzun süre yaşamalarını sağlayabilecek “diyaliz” gibi bir seçenek bulunmadığına dikkati çeken Mete, bu nedenle bu hastalar için tek çarenin nakil olduğunu’’ söyledi

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlk karaciğer naklini Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdik. Hastamız yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettiriyor. Organ Nakli ekibimiz tarafından ikinci Karaciğer nakli başarı ile gerçekleştirildi. Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Bu hizmetin bölgemizde ve hastanemizde veriliyor olması çok önemlidir. Organ bağışı konusunda toplumumuzu duyarlı olmaya çağırıyorum. Deneyimli ekibimiz ameliyatın gerçekleştirilmesinden takibine kadar üst düzey bir hizmet vermektedir. Arkadaşlarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Hastalarımıza sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum.” dedi

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2. Karaciğer naklini gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli ekibini kutladığını ve bu konuda desteklerine devam edeceklerini söyledi.

Karaciğer nakli yapılan Rabia Yıldırım ise, hastalığından dolayı 3 yıldan bu yana çok sayıda hastane gezdiğini ve en son Pamukkale Üniversitesi hastanesinde kendisine uygun organ bulunduğunu belirterek, ameliyatı gerçekleştiren tüm doktorlara ve hemşirelere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.