enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

PAÜ’DE Hastalar Yıllarca Zehir Yemiş

PAÜ’DE Hastalar Yıllarca Zehir Yemiş
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından TBMM gündemine getirilen yemek ihalesi ile ilgili yaptığı basın toplantısında gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

 

Rektör Bağ, açıklamasında ”Pamukkale Üniversitesi’nde 2015 yılında tahmini bedelin üzerinde çıkan ihale bedeli nedeni ile başlayan yemek üretiminde kullanılan bir çok ürünün, Türk Gıda Kodeksi’ne uymadığı adeta bir gıda terörü yaşandığı yapılan inceleme sonrası anlaşılmıştır. Bunun sorumluları ile ilgili gerekli soruşturma başlatıldı.” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından Meclis’te gündeme getirilen ihale bedelinin yüksek olduğu iddialarını cevapladı. Rektör Bağ açıklamasında ”2006-2015 yılları arasında yemek ihale usulü ile özel sektörden alınmış. Fakat 2015 yılındaki ihale bugün FETÖ suçlaması ihraç edilen başhekim ve başmüdür tarafından iptal edilmiş. İptal nedeni olarak da verilen tekliflerin, tahmini bedelin afaki derecede üzerinde olması gösterilmiş. Sonrasında ise yemek alımı yerine 83 işçi alımı yapılarak bu hizmet kurum tarafından üretilmeye başlanmış. Ancak bu üretim için yapılan alım ile ilgili Maliye Bakanlığı’ndan gerekli izinler alınmadığı için bu konuda bizlere bir yazı gönderildi ve işlemin iptal edilmesi gerektiği bildirildi. Sayın Vekilin iddialarına gelince 2015 yılında %30, 2016 yılında %41 ve 2017’nin ilk 9 ayı hesaplanarak varılan tahmini rakama göre %28 artan maliyetlere bakıldığında, bizim 3 yıl için vermiş olduğumuz ihale ile %20 artış öngörülse dahi 7 milyon 745 bin TL kar ettiğimiz görülüyor” dedi.

3 YIL BOYUNCA GIDA TERÖRÜ İŞLENMİŞ 

Rektör Bağ, konuşmasının devamında söyledikleri ve sunduğu belgeler ile adeta gündeme damgasını vurdu.

Hüseyin Bağ, konuşmasında ”Maliye Bakanlığı tarafından gönderilen yazı sayesinde işlenen gıda terörünün farkına vardık. Bu yazı nedeni ile başlattığımız inceleme sonrası, hasta ve hasta yakınları ile personele yemek üreten alanda Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan yemekler üretildiği fark edilmiştir.Bunun üzerine yapılan ihale ile de özel bir şirkete yemek yapım ihalesi verilmiştir. Pamukkale Üniversitesi’nde gıda terörüne neden olanlar ile ilgili idari soruşturma başlatılarak sorumlular hakkında gerekli işlemin yapılması için çalışma başlatıldı. Her şeyde bir hayır vardık dedikleri bu olsa gerek. Bugün Sayın vekilin yaptığı bu açıklama olmasa bir çoğunuz bu soruşturmadan haberdar olmayacaktınız. Ancak çok büyük bir ihmalden söz ediyoruz. Bu ihmalin sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılması için mücadelemize devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.