enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3287
EURO
35,0694
ALTIN
2.309,08
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Sağlık Turizmi İçin Toplandılar

Sağlık Turizmi İçin Toplandılar
14.03.2018
A+
A-

 PAÜ Hastanesi, yenilikçi ve önder bir hastane olma yolunda bir adım daha attı. Denizli’de kamu hastaneleri içinde bir ilk olacak olan sağlık turizmi konusunda hizmetleri geliştirmek amacıyla PAÜ Hastanesinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Başhekim Yardımcıları, Başmüdür Erdinç Karataş, Hastane Müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi Birimi Yetkilisi Akile Kılınç, hastane avukatı Engin Yıldız,  hastane satın alma birimi personeli, Beyin Cerrahisi AD. Başkanı Prof.Dr. Feridun Acar ve ilgili firma temsilcileri katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın talimatlarıyla sağlık turizmi alanında faaliyetlerin geliştirilmesi için ulusal ve uluslararası araştırma ve incelemeler yapıldı.İnsanların tedavi olma amacıyla başka bir ülkeye gitmeleri anlamına gelen Sağlık Turizmi, Sağlık Bakanlığı’nın da çok önem verdiği bir konudur. Toplantıda, sağlık turizminin kapsamı, yasal düzenlemeler ve Türkiye’deki uygulamalar katılımcılara anlatıldı.

Gamma Knife tedavisi ile başlıyacak

Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer yaptığı konuşmada “Sağlık Turizmi faaliyetlerimiz,  Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olarak Gamma Knife tedavisi ile başlayacak olup diğer bölümleri de kapsayacak şekilde devam edecektir. Sağlık turizminin  hastanemize, Denizli ve ülkemize sağlayacağı katkıların önemini vurgulayarak hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

Beyin Cerrahi AD.Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar konuşmasında ; Herhangi bir cerrahi kesi yapılmadan; beyin tümörlerinde, beyin damar patolojilerinde ve nörolojik hastalıklarda tedavi yapılabilmesine olanak tanıyan bir radyocerrahi yöntemi olan Gamma Knife Ünitesinin, 2016 yılında hastanemizde faaliyete başlamış olduğunu, dünyada 150, Türkiye’de 11 merkezde bulunan bu yüksek teknolojili cihazın yurtdışından hastaların tedavisi için Denizli’ye gelmelerinde önemli bir avantaj olduğunu vurguladı.

Katılımcıların ilgiyle izlediği toplantı, konu ile ilgili sorulara verilen cevaplarla son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.