enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5015
EURO
34,5940
ALTIN
2.500,78
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Sağlıkta yeni yasa hayal kırıklığı oldu

Sağlık meslek örgütlerinin yeterli bulmadığı ve eleştirdiği sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM’den geçerek yasalaştı. Yeterli bulunmayan kanun hakkında Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç ve Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Bilge Karaomca Ök açıklamada bulundu. Doktorların iki temsilcisi de yasanın yetersiz olduğu konusuna dikkat çekti.

Sağlıkta yeni yasa hayal kırıklığı oldu
17.06.2022
A+
A-

Sağlık Meslek Örgütlerinin neredeyse tamamının tepki gösterdiği Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun teklifi TBMM’de kabul edildi.

Konu ile ilgili Deda Haber’e konuşan Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç ve Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Bilge Karaomca Ök yasaya tepki gösterdi.

BİLGE KARAOMCA ÖK:”HAYAL KIRIKLIĞI”

DAHED Başkanı Dr. Bilge Karaomca Ök:“Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”;TBMM de biz hekimlerin,muhalefet partilerinin değişiklik ve düzeltme talepleri karşılanmaksızın kabul edilmiştir. 14 Mart tarihinde verilen sözlerin kanun teklifinde dikkate alınmadığını, tasarıda aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik hiç bir iyileştirmenin olmadığını görmekteyiz. Fahiş enflasyon artışı sebebiyle kirası, elektriği, personel hak edişi ödenemeyen, medikal malzemesi temin edilemeyen aile sağlığı merkezlerinin bitme noktasında olduğunu göremeyen yaklaşım tam bir hayal kırıklığı olmuştur.

Türkiye’de yapılan yaklaşık 600 milyon poliklinik hizmetinin 247 milyonunun gerçekleştiği aile sağlığı merkezleri, başka bir ifade ile yüzde 5’lik sağlık personeli oranı ile yüzde 40’ın üzerindeki poliklinik hizmeti yükünü alan aile hekimliği sistemi çökme noktasındadır.

Beklentilerimiz;
1- Acilen sağlıkta şiddetin önüne geçecek etkin yasal düzenlemeler
2- Bir ceza yönetmeliği haline gelen Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin kaldırılması ya da revize edilmesi
3- ASM cari gider ödemelerinin ASM Giderlerini karşılayacak şekilde yeniden düzenlenmesi
4- Aile hekimlerinin hak edişlerinin ekonomik koşullara göre yükseltilmesi”

ARDIÇ:”BEKLENTİLERİ KARŞILAMAKTAN UZAKTIR”

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç; “Meclisimiz tarafından hekimlerin özlük haklarına yönelik kabul edilen yasa, beklentileri karşılamaktan uzaktır. Hekimlerin sabit maaşlarında iyileştirme yapmak yerine yine performans ve özel hasta üzerinden kimsenin alamadığı oranları gündeme getirip, sanki hekimler yüksek meblağlar alıyormuş izlenimi yaratmayı amaçlamaktadır. Bu davranış, sorunları çözmekten çok derinleştirmesine yol açacaktır. Diyalog olmadan sağlık sisteminin sorunlarının çözülmesinin imkanı yoktur.”

YENİ YASAYI OKUMAK İÇİN TIKLA!

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.