enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

TÖB Organ Bağışı İçin Bir Araya Geldi

TÖB Organ Bağışı İçin Bir Araya Geldi
25.12.2017
A+
A-

Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliği ( TÖB ) Tıp Fakültesi Dekanlık konferans salonunda düzenledikleri etkinlik ile organ bağışına dikkat çektiler. Konferansa PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Özban da katıldı.

TÖB sözcüsü Emine Miray Koç  etkinlikler hakkında bilgi verdi ; “Bizler Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliği olarak Denizli’de çocuk hakları savunuculuğundan, meme kanseri farkındalığı oluşturulmasına kadar birçok konuda faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyetleri sadece fakültemizde sınırlandırmayıp Çınar meydanında, hastanemizde ve daha bir çok yerde saha farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. Bu yıl içerisinde hocalarımızdan aldığımız eğitimler doğrultusunda Meme Kanseri, Osteoporoz, Prostat ve Hasta Hakları ile ilgili Çınar’da bilgilendirme çalışmaları düzenledik ve birçok kişiden çok güzel geri dönüşler aldık. Fakültemizde de Tıp öğrencilerine yönelik işaret dili eğitimi, çocuk ihmali ve istismarı eğitimi gibi çok önemli konularda eğitimler düzenledik ve düzenlemekteyiz. Yakın zamanda tamamen gönüllülükle yaptığımız çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik önce organ bağışı farkındalığı ile ilgili bir video hazırladık daha sonra da bu konuyla ilgili fakültemizde bir farkındalık konferansı organize ettik. Videomuzun içeriği önceden var olan videoların aksine bizler hastalarımızın yaşadığı sıkıntıları onların sözleriyle ifade etmek ve organ bağışı ile ilgili bir çağrıda bulunmak istedik.

Görevlerini Anlattılar

Konferansda Doç Dr. Murat Özban (Genel Cerrahi A.D.) ve Betül Akçakaya (Organ Nakli Koordinatörü) ve Türkan Takım bilgilerini paylaşarak ve öğrencilerin konuya çok farklı bir bakış açısından bakmalarını sağlayarak aslında sadece Tıp öğrencisi ya da geleceğin doktorları olarak değil aynı zamanda bir insan olarak da bu konuda üzerlerine düşen görevlerden bahsettiler.

Konferans çıkışında sosyal hizmetler biriminin desteğiyle kurulmuş olan organ bağışı standı ile duyarlı öğrencilerden organ bağışı toplandı. Pamukkale Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği olarak  oluşturmaya çalıştıkları farkındalık sayesinde 2.000 kişinin organ beklerken ölmesinin önüne geçebiliceklerini ümit ettiklerini belirterek etkinliklerine devam edeceklerini bildirdiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.