enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2663
EURO
37,6462
ALTIN
2.916,14
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
30°C
Denizli
30°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Çok Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
32°C

Uzman Dr. Onur Kaya’dan Tavsiyeler

Uzman Dr. Onur Kaya’dan Tavsiyeler
02.08.2017
A+
A-

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Onur Kaya, yaz dönemi etkili olan aşırı sıcak ve nemli havanın astımı olan hastalar için büyük tehdit oluşturduğunu vurgulayarak bu hastalara tatil için denizi tercih etmeleri ve tedavilerini kesinlikle aksatmamaları uyarısında bulundu.

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Onur Kaya,

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Onur Kaya

Yüksek sıcaklık ve nemli havanın başta astım olmak üzere solunum rahatsızlığı olan hastaları olumsuz etkilediğini dile getiren Göğüs Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Onur Kaya, özellikle havanın çok sıcak seyrettiği günlerde tedbirli olunması ve ilaçların aksatılmaması önerisinde bulundu. Kaya: “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı sorunu olan astım,  akciğerler içindeki bronşların çeşitli uyaranların etkisiyle yaygın olarak daralması sonucu ortaya çıkar ve nefes darlığı atakları ile seyreder.

Astımlı hastalarda nefes darlığına yol açan sebeplerin başında viral enfeksiyonlar ve alerjenlere maruziyet gelirken, yaz aylarında yüksek sıcaklık ve nem de önemli risk faktörleri arasındadır. Astımlı hastalar için ortamdaki havanın en uygun nem miktarı %30 ile %50 arasında olmasıdır. Nem oranının %60`ı geçtiği durumlarda astımlı hastaların evden dışarı çıkmamaları gerekmektedir. Hatta klimalı ortamda bulunmaları astımlı hastaların tetikleyici etkenlere daha az maruz kalmasını sağlamaktadır. Çünkü yüksek sıcaklık ile artan nem oranı; ev içi ortamdaki küf sporları ile ev tozu akarlarının, ev dışı ortamda da küf sporları gibi alerjenlerin artmasına neden olmaktadır. Ayrıca yüksek sıcaklık polenlerin daha erken ve daha uzun süre atmosferde bulunmalarına ve böylece astım şikayetlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu sebepledir ki yaz mevsimi boyunca astım hastalarının tedavilerini aksatmamaları ve kurtarıcı ilaçlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“Astım Hastaları Serinlemek İçin Denizi Tercih Etmeli”

Kaya, yaz aylarında tatil planı yapan astımlı hastalar için ise şu önerilerde bulundu: “Çok sıcak olmayan, yüksek nem içermeyen ve polenlerin yoğun olmadığı yerleri tercih etmeleri önemlidir. Ayrıca serinlemek amacıyla girilen havuzlardaki klor, astım hastalarında nefes darlığını tetikleyebilmektedir. Hastalar için en doğru seçim deniz tatilleridir. Yüzmenin ve tuzlu su buharı solumanın tüm hava yolları için doğal bir ilaç olduğu unutulmamalıdır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.