enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5692
EURO
34,6876
ALTIN
2.508,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Abalı Denizlispor Giresun’dan 3 Puanla Dönüyor

Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluk yarışı veren Abalı Denizlispor 30. hafta mücadelesinde deplasmanda Giresunspor ile karşılaştı. Abalı Denizlispor maçı 3-0 üstün tamamladı. İşte maçın detayları..

Abalı Denizlispor Giresun’dan 3 Puanla Dönüyor
A+
A-

Abalı Denizlispor Spor Toto 1. Lig 30 haftasında 20 Nisan Cumartesi(bugün) saat 14:00’da başlayan maçta Giresun Atatürk Stadı’nda Girensunspor ile karşılaştı. Maçta İstanbul bölgesinden Fırat Aydınus düdük çaldı. Aydınus’un yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Mehmet Yıldırım üstlendi. Maçın 4. hakemliğini ise Burak Taşkınsoy yaptı.

İLK 11’LER(OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ)

Giresunspor maça, Kayacan Erdoğan- Savaş Polat, Aykut Demir, Çağlar Birinci, Bahadır Erol, Renan Da Silva, Tevfik Altındağ(63’Alperen Aydın), Muhammet Reis, Volkan Okumak(76′ Ozan Kökcü), Yasin Ozan ve Cristian Tanase(35′ Kağan Barış) 11’i ile sahaya çıktı.

Abalı Denizlispor ise, Adam Stackhowiak- Alperen Babacan, Oğuz Yılmaz, Abdülkerim Bardakçı, Keremcan Akyüz, Deniz Vural(86′ Kibong Mbamba), Burak Altıparmak, Recep Niyaz, Burak Çalk, İsmail Aissati(82′ Muhammet Ertürk), ve Mehmet Akyüz(80’Lanre Kehinde) 11’i ile sahada yer aldı.

DENİZLİSPOR MAÇ FAZLASIYLA YENİDEN LİDER

Spor Toto 1. Lig 30. hafta karşılaşmasında Abalı Denizlispor deplasmanda karşılaştığı Giresunspor maçından Mehmet Akyüz’ün 11,43 ve 69’ncu dakikalarda attığı gollerle 0-3 galip ayrıldı. Abalı Denizlispor bu galibiyetle 62 puana yükselerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Giresunspor ise 29 puanla 15’nci sırada kaldı.

GOLLER:A.Denizlispor:(11′,43′,69′)Mehmet Akyüz

SARI KARTLAR:

KIRMIZI KARTLAR:

Maçtan önemli anlar

MAÇIN BAŞINDA RECEP NET POZİSYONDAN YARARLANAMADI

Karşılaşmaya ev sahibi Giresunspor başladı. Maçın ilk tehlikeli posizyonu Abalı Denizlispor’dan geldi. Rakip yarı alanda baskı yapan Denizlispor’da Mehmet Akyüz’ün ceza sahasına indirdiği topta Giresunspor’da Savaş’ın geri pası kısa düştü. Araya giren Recep vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Kayacan’ı geçemedi. Denizlispor maçın 5’nci dakikasında organize bir atak geliştirdi. Aissati getirdiği topu sağ kanattaki Alperen’e aktardı. Ortasında savunmadan seken top ceza sahası dışındaki Burak Altıparmak’ın önünde kaldı. Burak’ın şutu kale direğinin üzerinden auta çıktı. Giresunspor ilk etkili atağını 7’nci dakikada gerçekleştirdi. Tanase’nin ceza sahası sol çaprazından şutunda kaleci Stackhowiak direk dibinde gol önledi. Devam eden pozisyonda Mehmet Akyüz savunma arkasıa hareketlendi. Kayacan’ın kalesini terk ettiği pozisyonda Akyüz’ün aşırtma vuruşu sol kale direğinin yanından auta çıktı. Denizlispor net bir gol şansından daha yararlanamadı.

DENİZLİSPOR KAPTAN AKYÜZ İLE GOLÜ BULDU

Denizlispor etkili başladığı maçta bir net pozisyonda 9’ncu dakikada Burak Çalık ile yakaladı. Sol kanattan yapılan ortada arka direkte kafa vuruşunu yapan Burak Çalık’a Kayacan izin vermedi. GOL! Denizlispor 11’nci dakikada Mehmet Akyüz ile öne geçti. Abalı Denizlispor ortasahadan Aissati ile hızlı çıktı. Aissati’nin pasında sol kanatta topla buluşan Burak Çalık top ceza sahasına hareketlenen Recep’in önüne bıraktı. Recep’in altı pasa çıkardığı topta Mehmet Akyüz topu tek vuruşla ağlarla buluşturdu. Abalı Denizlispor Mehmet Akyüz ile gol yaklaştı. Orta sahada kazanılan topta Recep savunma arkasına hareketlenen Mehmet Akyüz ile topu buluşturdu. Ceza sahasına giren Akyüz kaleci ile karşı karşıya pozisyonda iyi bir vuruş yapamadı ve top sol direk dibinden auta çıktı. Giresunspor Yasin ile fırsat yakaladı. Maçın 29’ncu dakikasında Tanase’nin sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topta sağ çaprazda topla buluşan Yasi’in vuruşunda savunma son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

MEHMET AKYÜZ YÜZDE 99’LUK ŞANSTAN YARARLANAMADI

Abalı Denizlispor’da Mehmet Akyüz yüzde 99’luk gol pozisyonundan yararlanamadı. karşılaşmanın 30’ncu dakikasında Kaleci Stackhowiak’ın hızlı başladığı oyunda topla buluşan Burak Çalık savunmayı eksik yakaladı. Ceza sahasına giren Burak rakiplerine attığı çalımların ardından yine ceza sahasındaki boş pozisyonda olan Mehmet Akyüz’e pasını verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Akyüz müsait pozisyonda iyi bir vuruş yapamadı ve top kale direğinin yanından auta çıktı. Maçın 35’nci dakikasında Giresunspor’un etkili oyuncusu Tanase sakatlanarak yerini Kağan’a bıraktı.

AKYÜZ FARKI İKİYE ÇIKARDI

Abalı Denizlispor 43’ncü dakikada Mehmet Akyüz’ün penaltıdan kaydettiği golle farkı 2’ye çıkardı. Abalı Denizlispor karşılaşmanın 43’ncü dakikasında penaltı kazandı. Keremcan’ın sol kanattan ortasında Aykut’un elle müdahalesinde hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. Penaltıyı kullanan Mehmet Akyüz kalecinin solundan topu ağlarla buluşturdu ve skoru 0-2’ye getirdi.

İLK YARI SONUCU: Giresunspor:0-A.Denizlispor:2

GİRESUNSPOR’DAN PENALTI İTİRAZLARI

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk Abalı Denizlispor başladı. Maçın ikinci yarısı düşük tempoyla başladı. Abalı Denizlispor etkili olmaya çalışan Giresunspor’u kendi yarı alanında karşılarken hızlı ataklarla gol aradı. İlk tehlikeli atak 54’ncü dakikda Giresunspor’dan geldi. Ceza sahası önünde topla buluşan Muhammet rakibini geçer geçmez vuruşunu yaptı. Sol köşeye giden topta Stackhowiak iyi uzanarak golü önledi. Maçın 27’nci dakikdasında Giresunspor penaltı bekledi. Sol kanattan gelen ortada ceza sahasında yerde kalan Yasin penaltı kararı bekledi. Fırat Aydınus’un kararı ise devam oldu.

AKYÜZ’DEN HATTRİCK

Abalı Denizlispor’da Mehmet Akyüz 69’ncu dakikasında kendisinin ve takımının 3’ncü golünü kaydetti. Yaklaşık 3 dakika boyunca ayağa paslarla rakip yarı alana yerleşen Abalı Denizlispor’da İsmail Aissati ceza sahası sağ çaprazında attığı çalımlarla rakiplerini ekarte ederek pasını Alperen’e çıkardı. Ceza sahası içinde topla buluşan Alperen’in ortasında Mehmet Akyüz net bir kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. Akyüz bu golü ile hattrick yapmış oldu. Giresunspor 82’nci dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Alperen önünde kalan topa yakın mesafeden sert bir vuruş yaptı. Kaleci Stackhowiak bu sert şutta muhteşem bir kurtarışla topu kornere çeldi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Giresunspor atağında sol kanattan yapılan ortada Renan iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Köşeye giden topta Stackhowiak yine başarılı bir kurtarış yaptı.

MAÇ SONUCU:GİRESUNSPOR:0-ABALI DENİZLİSPOR:3

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.