enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4253
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

Bakan Kasapoğlu açıkladı.. Ligler ertelendi!

Türkiye’de Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması planlanan ligler flaş bir karar ile ertelendi. Spor camiasının büyük korku içinde olduklarını belirterek karara tepki göstermesinin ardından adeta sporcuların da insan olduğu hatırlanarak futbol, basketbol ve voleybol ligleri ileri bir tarihe ertelendi.TFF Başkanı Nihat Özdemir, liglerin ne kadar süreyle ertelendiğini ilerleyen süreçte açıklayacaklarını belirtti.

Bakan Kasapoğlu açıkladı.. Ligler ertelendi!
A+
A-

Tüm dünyada binlerce insanın ölüne neden olan Korona Virüs tedbirleri kapsamında birçok organizasyon edilmiş, insaları evlerinde kalma tavsiyesi gelmişti. Avrupa’da ligler tek tek ertelenir ya da sonlandırılırken Türkiye’de ise en az tedbir spor müsabakaları için gelmişti. TFF liglerinde Nisan ayı sonuna kadar maçların seyircisiz oynaması kararının büyük tepkilere neden olmasının ardından sporcuların da insan olduğu hatırlanarak liglerin ertelenmesi kararı alındı.

TFF İcra Kurulu liglerin ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, kararı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bu şekilde görüş bildirdi. Kararın ardından Bakan Kasapoğlu ve federasyon başkanları basın açıklaması gerçekleştirerek liglerin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Kasapoğlu açıklamasında,”Korona Virüs pandemisinin bütün dünyada en çok etkileidiği alanlardan biri de spor. Salgının durdurulamadığı yerlerde müsabakalar ertelendi ya da iptal edildi. Son olarak EURO 2020 1 yıl ertelendi. İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi finali de ileri bir tarihte gerçekleşecek. Biz bu gelişmeleri değerlendiriyoruz. Biz de Futbol, Basketbol ve Voleybol Federasyonları başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Daha önce seyircili müsabakaların seyircisiz oynama kararını aldık. Avrupa’da ölümler binlerle ifade edilirken ligler seyircili oynandı. Biz Avrupa’da seyircisiz oynama kararını en erken alan ülkelerdeniz. Bizler salgının mevcut durumunun değerlendirilmesi sonucu bugün yaptığımız toplantı sonucunda liglerin ertelenmesine karar verdik.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, liglerin ne kadar süreyle ertelendiğini ilerleyen süreçte açıklayacaklarını belirtti.

ŞAMPİYON BELİRLENECEK Mİ?

Bakan Kasapoğlu, bazı liglerde şampiyonların belirlenmesinin ‘Türkiye’de uygulanacak mı?’ sorusuna ise,”Süreci en iyi şekilde yöneteceğiz. İlerleyen süreçte bu tarz çözümlerin değerlendirmeleri yapılacak”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.