enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5879
EURO
34,8428
ALTIN
2.493,41
BIST
9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Başkan Uz’dan çarpıcı açıklamalar..’Yöneticiler neden istifa ettiğini bilmiyor, Mustafa Üstek verdiği sözü tutmadı”

Başkan Uz’dan çarpıcı açıklamalar..’Yöneticiler neden istifa ettiğini bilmiyor, Mustafa Üstek verdiği sözü tutmadı”
A+
A-

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Uz, transfer yasağı, transfer çalışmaları, yönetim kurulundan istifalar ve Mustafa Üstek’in kulüple yaşadığı sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Uz açıklamalarını şöyle başladı;“Öncelikle on günde neler yaptığınızı anlatmak isterim. En önemli soru transfer yasağı idi. Bizim geldiğimiz dönemdeki rakamla sonraki rakam arasında beş milyonluk bir fark çıkmıştı. Şükürler olsun ki transfer yasağını kaldırdık. En büyük desteği Denizli Büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan’dan gördük. Daha sonra transfer çalışmalarına başladık. Ayın 20’sine kadar bir sürecimiz vardı. Bu süreci uzatarak on gün daha süre kazandık. Yani transferlerimizi ayın 30’una kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte bizler kadar taraftarlarımız da heyecanlıydı. Mali sıkıntılar yaşadığımız için bu süreç bu şekilde geçildi. Günün sonunda bir hocamızla ve beş futbolcumuzla İmzaları attık. Futbolcularımız şu anda kampa katıldı. Hazır olan var olmayan var 2 hafta içinde katkı vermeye başlayacaklar.”

“ONAZİ OYNAMAZSA PARA ALMAYACAK”

Onazi transferi ile ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Uz,”Onazi’ye 135 bin Euro’luk borcumuz vardı.Biz bu parayı ödemediği taktirde transfer yasağını Kaldıramıyorduk. Biz ona şu teklifle gittik; bize gelmen halinde indirim yapmanı istiyoruz. 90 bin Euro teklif ettim. Kabul etti. 45 bin Euro kar ettik. 20 bin Euro garanti para ve maç başı para üzerine anlaştık. Yani sakatlık riskini göz önüne alarak kendimizi garantiye aldık. Oynamazsa para almayacak.Biz bunu yaparak Denizlispor’a zarar vermedik.” dedi.

“YASAK GELMEDEN TRANSFERLERİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Transfer çalışmalarına değinen Başkan Uz;” İmzaladığımız arkadaşlar dışında altı futbolcu ile daha prensip anlaşmasına vardık. Ancak imzalar atılmadan açıklamak istemiyorum. Buradan değerli Valimize teşekkür etmek istiyorum. Oda bize çok yardımcı oluyor. İki futbolcu ile alakalı transferde çok yol kat ettik. Bu isimler çok sürpriz isimler olacak. Bizim hedefimiz kesinlikle ligde kalmak. Süper lige çıkmak ben de istiyorum. Ama ayaklarımız yere basıyor. Yanlış bir hareket yapmak istemiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Ben bu takıma inanıyorum. Ben bu süreçte sabır istiyorum. Biz ülkemizi belirledik. Bu bütçe çıkmak istemiyoruz. Önceliğiniz transfer ettiğimiz oyuncuların parasını yönetim kurulu olarak istiyoruz. Ama olmadık yerlerden icralar geliyor. Dün bir tane icra geldi. Sadece bir bankadan icranın kaldırılmasını istedik. İşlemlerimizi halledebilelim dedik. Bunu kabul etmediler. Önümüze engeller koymaya çalışıyorlar. Biz futbolculara 2 + 1 yıllık sözleşme yapmaya çalışıyoruz. Bize tekrar transfer yasağı gelecek. Bütün gayretimiz yasak gelmeden transferleri bitirmek. Burada kimsenin alacağı kalmayacak. Biz planlarımızı yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“YÖNETİMİ MUSTAFA ÜSTEK KURDU, SÖYLEDİĞİ PARAYI VERMEDİ, YÖNETİCİLERİ KAPI ÖNÜNDE İSTİFA ETTİRDİ”

Yönetim kurulu istifaları hakkında konuşan Başkan Uz;”Biz transferlerle uğraşırken gelen istifa haberleri beni derinden üzmüştür. Başkanlık sürecinde önceki dönem başkanımız Mustafa Üstek, beni aradı çağırdı. Başkan olmaya karar verdik. Mustafa Üstek ile görüşmemde bana sözler verildi. Bu sözler yerine getirilmedi. Bugün istifa eden arkadaşlara ben de katılsaydım. Bu takım kongreye gidecekti. Bu dönemde kongre kararı Denizlispor’un yok olması anlamına gelecekti. İstifaların ardından yönetimin darmadağın olduğu yönünde yapılan haberler bizi üzdü. Yönetim darmadağın olmadı. Yönetimde 13 yönetici dindik ayakta. Bugün yöneticimiz Hikmet Olgun’un problemli olduğu yönünde algı yapılıyor. Bu yönetimi yapan Mustafa Üstek’tir. Ben sadece Fethi Akcan başkanımın yönetimde olmasını istedim. Madem Himet Olgun problemliydi neden daha önce çalışıp şimdi yönetime getirdiniz. Şunun altını çizmek isterim; biz futbolcu alırken yönetim kurulu oylaması yapıyoruz. Bu tür sorunlar olabilir ama bunlar halledilir. Ama Mustafa Üstek para vereceğini söyledi. Vermedi. Kulübe geldi, çıktı dışarıya yöneticileri istifa ettirdi. Elinize ne geçti. Yönetimi düşürmek istediniz. Biz düşmüyoruz. Düşmeyeceğiz. Kimse bu konularda ileri geri yazmasın. Ben istifa edenlerin neden istifa ettiğini bildiğini de düşünmüyorum. Ben buradan soruyorum amacınız ne? Oldu ki yönetim düştü. Bunun hesabını bu şehre kim verecek? Bugün bu durum yüzünden ben alacağım futbolcuyu getiremiyorum. Sanki bir şey varmış gibi yaygara yapıyorlar. Ben bütün futbolcuların parasını ödüyorum. Ayın 30’ndan sonra ne derdiniz varsa gelin konuşalım. Bütün kamuoyu, siyasiler birleşmiş arkamızda olduğunu söylerken Denizlispor’a bunu yapmanın ne faydası var? Böyle bir ihanet yapılamaz.”dedi.

Toplantı sonunda sorulara cevap veren Başkan Uz, ‘yeni görev dağılımı’ sorusuna;“Henüz görev dağılımı yapamadık. Çünkü biz futbolcularla nasıl anlaşırız diye uğraşıyoruz. En yakın zamanda görev dağılımı yapılacak.”dedi.

‘Şeffaflık’ sorusuna Başkan Uz;“Bizim herşeyimiz şeffaf olacak. Yapılan tüm sözleşmeler açıklanacak. Takımı toplam ne kadara kurduğumuzu açıklayacağız. Ne kadar ödeme yaptığımızı, ne kadar yapacağımızı açıklayacağız.”şeklinde cevap verdi.

‘Kaç transfer yapılacağı’ sorusuna Başkan Uz;”En az 15 transfer yapacağız. Hocamızla görüşüyoruz. Bu rakam 20 de olabilir 13 de olabilir. Son güne kadar mücadele edeceğiz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.