enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
29°C

Çelikler’in Beşiktaş – Y.Denizlispor maçı üzerine açtığı konu gündemi belirledi

Video paylaşım platformunda yayınlanan ‘Son Raund’ programında spor yorumcuları Ali Ece ve Serdar Ali Çelikler’in Yukatel Denizlispor’un Beşiktaş karşısındaki etkisiz oyunu üzerinde açılan tartışma konusu Türkiye gündemini belirleyecek bir tartışmanın yolunu açtı. Gazeteci ve spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler’in ‘Yerli teknik direktörler yasaklanmalı…” sözü gündemi belirledi.

Çelikler’in Beşiktaş – Y.Denizlispor maçı üzerine açtığı konu gündemi belirledi
A+
A-

Video paylaşım platformunda yayınlanan ‘Son Raund’ programının iki önemli spor yorumcusu Ali Ece ve Serdar Ali Çelikler Türkiye gündemine oturan bir konu başlığını tartışmaya açtı. Yukatel Denizlispor teknik direktörü Mehmet Özdilek’in haftasonu oynanan Beşiktaş maçındaki etkisiz oyun tercihi üzerinden açılan tartışma, Çelikler’in ”Yerli teknik direktörler yasaklanmalı’ sözü ile yeni bir boyut kazandı.

ÇELİKLER:”YERLİ TEKNİK DİREKTÖRE YASAK GETİRİLMELİ”

Çelikler açıklamlarına,”Tepki alacağımı biliyorum. Ama bir tartışma konusu açmak istiyorum. Türk futbolunun gelişmesini istiyorsak, iki şeyi kesin yapmamız lazım. Yabancı futbolcu sayısı kısıtlamasındansa, kesinlikle yabancı hakeme geçmemiz lazım. Yerli teknik direktöre de yasak getirilmesi lazım. Türk futbolunda yerli teknik direktörlerin oyuna katabildiği çok az şey var. Baktığımda hep kapanalım çıkalım takımları. Başka oyuna hiçbir hükümleri yok. Mesela Denizlispor ne yaptı? Beşiktaş eninde sonunda golü attı. Ben oynamaya çalışanı oynatmayan takımlardan bıktım. Kapanalım çıkalımın da bir şerefi bir manası var. Bence Türk teknik adamların da ciddi manada sorgulanması lazım”diyerek başladı.

Ali Ece, Serdar Ali Çelikler’in yorumu hakkında farklı düşündüğünü belirterek,”Nasıl yabancı sınırlaması olmayacağı gibi Türk teknik adam sınırlaması da olmaz. Gayet değerli genç oyuncular var.”ifadesinde bulundu.

ÇELİKLER:”TÜRK TEKNİK DİREKTÖRLERİN 1 TANE EKMEĞİ VAR”

Çelikler açıklamasını egzajere(abartarak) yaptığını belirterek şöyle devam etti;”Dünyada lokal teknik direktörlerin tekeli var. Ama İngiltere Premier Lig’i Premier Lig yapan yabancı teknik direktörlerin oraya kattıklarıdır. Yabancı zihniyete en çok kapı açan yer İngiltere’dir. O yüzden de fark yaratıyor. İtalya’da ve Hollanda’da da lokal teknik diretktörlerin hakimeti var ama tartışılacak birşeyi yok. Ama Türk teknik direktörlerin tartışılması lazım. Özellikle isim belirtmiyorum ama ne yazık ki Türk teknik direktörler oldukça gerideler.Türk teknik direktörlerin bir tane ekmeği var. Kapanalım hızlı adamlarımızla çıkalım. Hiç bir planları yok. Duran top yok. Organizasyon yok. Golü yedklerinde ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bütün oyunu mücadele üzerine anlatıyorlar. Mücadele ve koşturma dışında birşey katamıyorlar. Türk futbolunda gelişim katedebilen ve ülke futboluna birşey katabilen yerli teknik direktör yok denecek kadar az.”dedi.

ALİ ECE:”ÖZDİLEK’İN YAŞADIĞI SORUNU İLDİZ DE YAŞADI”

Çelikler’in açıklamalarının ardından söz alan Ali Ece teknik direktörlerin en büyük sıkıntısının dil ve kültür olduğunu dile getirdi. Türk teknik direktörlerin kendilerini geliştirerek, dil öğrenerek Avrupa’ya açılması ve dışarıda takım çalıştırması gerektiğini bunun tarihte çok az olduğuna değinerek,” Takımlarımız sonuç odaklı olduğundan teknik direktörlerimiz bunun sorununu yaşıyor. Mehmet Özdilek’in yaşadığı sorunun aynısını Yücel İldiz de yaşadı. Koş koş yapıp Barrow, Rodellaga ile hızlı çıkmak dışında hiçbir plan yok. Çünkü başka malzeme yok.”dedi.

ÇELİKLER:”HERKES KÖFTE YAPIYOR”

Çelikler ise Ali Ece’nin bu analizine,”Maalesef kendileri de malzemeyi bilmiyorlar. Tek bildikleri yemek köfte. Herkes köfte yapıyor, kıymasını iyi çektiren bir daha öne çıkıyor. Ama sonuçta herkes köfte yapıyor”şeklinde cevap verdi.

İŞTE O PROGRAM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.