enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli Tek Bayan ‘Bikini Fitness” Sporcusunun Hedefi Belli

Denizli Tek Bayan ‘Bikini Fitness” Sporcusunun Hedefi Belli
A+
A-

Denizli’nin tek bayan ‘bikini fitness’ vücut geliştirme sporcusu Pelin Güven, bu spor dalını yaymak ve geliştirmek için Denizlililerden yardım elinin uzanmasını bekliyor. 21 yaşındaki Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri 4.sınıf öğrencisi ve Türkiye üçüncüsü Pelin Güven, önümüzdeki yarışmada Türkiye şampiyonu olmak için zorlu bir süreçten geçiyor.

İKİ SENE ÜST ÜSTE DERECE YAPTI

Pelin Güven, 2017 ve 2018 yıllarında 2 yıllık sporcu olmasına karşın art arda iki kez 1.60 siklet genç bayanlarda Türkiye üçüncülüğü kürsüsüne çıktı. Aynı zamanda Sorisa Kulübü’nde masraflarını karşılayabilmek için eğitmenlik de yapan genç ve güzel sporcu, kendisine yardım elinin uzanması durumunda her yıl Türkiye şampiyonu olacağına inanıyor.

TEK DERT MİNİ SPONSOR

Türkiye’de yılda iki kez bu yarışmanın yapıldığını ifade eden başarılı sporcu, yıllık yarışma maliyeti olan 20 bin TL’nin karşılanmasını istiyor. Bu spor dalında beslenmenin birinci sırada yer tuttuğunu kaydeden sporcu, “Denizli’nin bu dalda tek sporcusuyum. Birincilik kürsüsüne çıkmak için sponsora da ihtiyacım var. Yarışma haricinde bir sponsorluk beklentim yok. Kazanabildiğim parayla bu yarışmalara katılmaya çalışıyorum” dedi.

“İYİ SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİM”

Bu dalda birçok sporcu yetiştirmek istediğini de söyleyen Pelin Güven, “Türkiye’nin en iyi ‘bikini fitness’ sporcularının Denizli’den çıkmasını istiyorum” dedi. Milli sporcu olma yolunda da büyük adımlar attığını belirten Güven, İspanya Barcelona’da yapılacak olan Arnold Classic Europe Bikini Fitness şampiyonasında da şansını deneyeceğini sözlerine ekledi.

FOTOMODELLİK DE YAPIYOR

Bazı firmaların ürün tanıtımlarında fotomodellik yaptığını söyleyen Pelin Güven, bu tür tekliflere de açık olduğunu anlattı. Çok zorlu bir süreçten geçerek bu duruma geldiğini kaydeden genç sporcu, “Pahalı bir spor dalı. Çünkü kendinize iyi bakmalısınız. Bu yüzden masraflarımız çok oluyor. Değerlendirdiğim fotomodellik işinden kazandığım parayı da yarışmalara ayırıyorum” diye konuştu.

BİKİNİ FİTNESS NEDİR?

Türkiye’de ”Wellness” adını taşıyan spor yurt dışında Bikini Fitness olarak biliniyor. Feminen görüntüyü koruyarak kasları geliştirmenin amaçlandığı bir spor dalı olan Bikini Fitness’ta, puan verilirken, duruş, kendine güven, yüz ifadesi ve bedenini en iyi şekilde sunmanın kriterlerini göz önünde bulunduruluyor. HACI SELAMOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.