enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizlispor Antep’ten 3 Puanla Döndü

Denizlispor Antep’ten 3 Puanla Döndü
A+
A-

Denizlispor Spor Toto 1. Lig 24. hafta karşılaşmasında ligin formda ekiplerinden Gazişehir Gaziantep FK deplasmanına çıktı. Horoz zorlu mücadeleden Mehmet Akyüz’ün attığı 2 golle galibiyetle döndü.

Denizlispor Spor Toto 1. Lig 24. hafta karşılaşmasında bugün Gaziantep Stadyumu’nda saat 15:30’da Gazişehir Gaziantep FK ile karşılaştı.Maçı Abdülkadir Bitigen, Oğuz Kağan Çalışır ve Selahattin Altay hakem üçlüsü yönetti.

Denizlispor karşılaşmaya;Asil Kaan Güler- Taşkın İlter,Cenk Güvenç,Alperen Babacan,Keremcan Akyüz, Hasan Kılıç,Burak Altıparmak, İsmail Aissati, Ziya Alkurt, Leandro Kappel ve Patrick Eze 11’i ile çıktı.

Gazişehir GFK;Adam Stackhowıak-Ahmet Kesim,Tugay Kacar,Jefferson Juınor,Muhammet Himmet,Özgür Can Özcan, Gökhan Alsan, Del Valle, Uğur Akdemir, Sinan Osmanoğlu ve Özgür Özkaya 11’ile sahada yer aldı.

24.haftanın kritik mücadelesi öncesi ev sahibi Gazişehir GFK 38 puanla 4. sırada, temsilcimiz Denizlispor ise 23 puanla 16. sırada bulunuyor. Gazişehir alacağı galibyetle ilk iki sırayı zorlamak istiyor. Denizlispor ise 3 puan alarak düşem hattından kurtulmak istiyor.

Sağanak Yağmur Oyunu Olumsuz Etkiledi

Ligin üst sıralarını ve düşme hattını ilgilendiren karşılaşmaya Gazişehir başladı. Maçın ilk dakikalarında ev sahibi Gazişehir topa daha çok ayağında tutan taraf olurken, konuk Denizlispor ise topun arkadsında kalarak kaptığı toplarla etkili olmaya çalıştı.Maçın ilk beş dakikasının ardından rakip yarısahada daha fazla kendini gösteren Denizlispor’ rakip takımın özellikle Del Valle ile geliştirdirdiği kontra ataklarda kalesinde tehlike yaşadı.Maçın ilk tehlikeli pozisyonuna dakikalar 12’yi gösterdiğinde Gazişehir’den Himmet girdi. Del Valle hücum yönüne göre sol kanattan getirdiği topu ortaladı. Boş pozisyonda kafa vuruşunu yapan Himmet’in vuruşu savunmadan sekerek kornere çıktı. Maçın 10’ncu dakikasının ardından başlayan sağnak yağmur oyunu olumsuz etkiledi. Yağmurun etkisinin artması ile oluşan kaygan zeminde pas yapmak zorlaştı.

Denizlispor Oyunda Dengeyi Sağladı

Gazişehir Gaziantep Del Valle ile etkili oldu. Denizlispor’un sağ kanatından Del Valle ile etkili ataklar gerçekleştiren Gazişehir maçın 22’nci dakikasında Valle’nin ortasında Özgür Can ile net bir kafa vuruşu yakaladı. Özgür Can’ın vuruşu kale direğinin hemen yanından auta çıktı.Ev sahibi avantajını kullanan Gazişehir ilk yarının orta bölümünde topa daha fazla sahip olarak baskısını arttırdı. Maçtaki ilk sarı kartı maçın 28’nci dakikasında Denizlispor’un forvet oyuncusu Patrick Eze gördü. Bu pozisyonun ardından rakip kalede pozisyon arayan Denizlispor’da Ziya Himmet’in müdahalesi ile yerde kaldı. Ziya bu pozisyonun ardından kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Denizlispor maçın ilk yarısındaki en etkili atağını 35’nci dakikada gerçekleştirdi. Aissati ortasahadan getirdiği topu Burak’a aktardı. Burak’ın yaptığı ortada savunma son anda araya girdi. Maçın 39’ncu dakikasında Denizlispor Kappel ile sol kanattan etkili geldi rakibini geçen Kappel,Uğur tarafından düşürüldü. Gazişehir’de Uğur sarı kart gördü.

İlk Yarıya Sakatlıklar Damga Vurdu

Denizlispor’da Himmet’in müdahalesi ile yerde kalan Ziya kendini bir kaç dakika denemesine rağmen oyuna devam edemedi. Denizlispor’da maçın ilk değişikliği 39’ncu dakikada Ziya, Barış değişikliği ile gerçekleşti.İlk yarının sonunda Gazişehir Özgür Can ile pozisyona girdi. Özgür’ün sutu az farkla dışarı çıktı. İlk yarının uzatma dakikalarında ise bir sakatlıkta Gazişehir’de yaşandı. Sakatlanan Uğur’un yerine Serdar Deliktaş oyuna girdi. Bu sakatlığın ardından bir sakatlıkta Patrick Eze yaşadı. Eze’nin yerine Mehmet Akyüz oyuna dahil oldu. Bu sakatlığın ardından ilk yarı 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Gazişehir İkinci Yarının Başıda 10 Kişi Kaldı

Maçın ikinci yarısına Denizlispor başladı. İlk yarının ilk pozisyonuna Gazişehir Özgür Can ile girdi. Sağ kanattan gelen orta Özgür Can’ın önünde kaldı vuruşu üsten dışarıya gitti. Maçın ikinci yarısının başında da topa sahip olan taraf ev sahibi ekip oldu. Kanatlardan ceza sahasına gönderdiği toplarla etkili olmaya çalışan Gazişehir’e Denizlispor savunması geçit vermedi.Gazişehir Gaziantep maçın 52’nci dakikasında 10 kişi kaldı. Ev sahibi ekipte Tugay Barış’a yaptığı sert müdahale ile ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikanın ardından oyunda gelirim arttı. ORta saha mücadelesinde Hasan ve Özgür Can’ın pozisyonunda Hasan yerde kaldı. İki oyuncunun tartışması sonucu hakem HAsan ve ÖZgür’e sarı kartını gösterdi.

Gazişehir maçta 59’ncu dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı. Kullanılan serbest vuruşta Özgür Can kafayı vurdu kaleci Asil iyi bir refleks göstererek topu kornere tokatladı. Gazişehir 10 kişi kalmasına rağmen etkili oynunu sürdürüken Denizlispor kontra ataklarla etkili oldu. Maçta 64’ncü dakikasında Denizlispor kendi sahasında kaptığı topla hızlı çıktı Aissati’nin pasında topla buluşan Mehmet sert bir şut gönderdi kaledi topa son anda hakim oldu.Gazişehir’de maçtaki ikinci değişiklik ilk yarıda oyuna dahil olan Serdar Segbefia değişikliği ile gerçekleştirildi.Denizlispor ikinci yarının orta bölümünde rakibini eksik kalmasından faydalanarak topa daha fazla sahip olan taraf oldu. Mehmet Akyüz’e atılan savunma arkası toplar etkli olmak isteyen Denizlispor’a Gazişehir savunması izin vermedi.

Akyüz Denizlispor’u Öne Geçirdi

Denizlispor 76’ncı dakikada Mehmet Akyüz ile golü buldu. Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Mehmet ceza sahasının soldan girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Mehmet net bir vuruşla kalecinin bacak arasından topu ağlara gönderdi. Denizlispor bu golle deplasmanda 0-1 öne geçti.Golün ardından rakip sahada baskı kuran Gazişehir ortalarla etkili olmaya çalıştı. MAçın 80’nci dakikasında kendi sahasında kaptığı topla hızlı çıkan Denizlispor’da Kappel rakip yarısahada son oluncu Segbefia’ı geçti ve yerde kaldı. Hakem faulü çaldı ve Segbefia için sarı kartını çıkardı. Denizlispor tarafında son oyuncu olması sebebiyle hakeme kırmızı kart itirazı yapıldı. Bu pozisyonun arıdından Denizlispor’daki maçtadaki son değişikli Taşkın Lazic ile gerçekleşti.

Denizlispor 82’de rahatladı

Denizlispor maçın 82’nci dakikasında Mehmet’in kendisinin ve takımının ikinci golünü atması ile skoru 0-2’ye getirdi. Kontra Atakla hızlı çıkan Denizlispor topu sağ kanattan Barış ile getirdi. Ceza sahasına giren Barış topu içeriye çıkardı ve seken top Mehmet’in önünde kaldı. Mehmet net bir vuruşla takını 0-2 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Denizlispor maçın 85’nci dakikasında Mehmet ile net bir pozisyondan daha yararlanamadı. Denizlispor baskısını arttırdığı dakikalarda met bir pozisyona da Barışla girdi. Aissati’nin pasında topla buluşan Barış’ın şutunda kaleci son anda topa müdahale etti ve golü önledi. Maçın uzatma dakikalında yine Barış’ın şutu direkten döndü ve Denizlispor 3’ncü gol şansını değerlendiremedi.

3’te 3

Denizlispor Gazişehir Gaziantep deplasmanından aldığı galibiyetle beraber Fatih Tekke yönetimindeki üçüncü maçından da 3 puanla ayrıldı. Puanını 26’ya çıkaran Horoz maç fazlasıyla düşme hattından çıktı. Adana Demirspor’un akşam oynanacak karşılaşmada puan kaybetmesi halinde Denizlispor haftayı 15. sırada kapatacak. Gazişehir ise aldığı mağlubiyetle 38 puanda kaldı.

 

 

Gazişehir GFK:0-2 Denizlispor

Asil Kaan Güler,Burak Altıparmak,Cenk Güvenç,Alperen Babacan,Kerem Can Akyüz,Ziya Alkurt(39’Barış Örücü),Taşkın İlter(81’Lazic),Hasan Kılıç,Ismail Aissati,Leandro Kappel,Patrick Friday Eze(46’Mehmet Akyüz)

Adam Stachowiak,Ahmet Kesim,Uğur Akdemir(45’Serdar Deliktaş),Özgür Özkaya,Sinan Osmanoğlu,Tugay Kaçar,Jefferson,Gökhan Alsan,Himmet Ertürk(Pierre Webo),Özgür Can Özcan,Yonathan del Valle

Goller;76’ncı ve 82’nci dakikada Mehmet Akyüz(Denizlispor)

Sarı Kartlar; Patrick Eze,Barış Örücü,Hasan Kılıç(Denizlispor), Uğur Akdemir, Özgürcan Özcan, Segbefia(Gazişehir GFK)

Kırmızı Kart;52’nci dakika Tugay Kaçar (Gazişehir GFK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.