enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5890
EURO
34,8231
ALTIN
2.416,59
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

Denizlispor için söz taraftarda

Süper Lig’in son sırasında yer alan ve lige veda etmeye çalışan Denizlispor için sözü taraftara verdik. Denizlispor’un çöküş sürecini Yeşil Cephe taraftar grubu lideri Zeki Turan Deda Haber ve Egeyön Haber ortak yayınında değerlendirdi.

Denizlispor için söz taraftarda
A+
A-

Denizlispor Süper Lig’e veda etmeye hazırlanıyor. Denizlispor yaşadığı süreci, transferleri, yönetimi, eski Sportif Direktör Burak Özsaraç’ı, Denizlispor’un dününü, bugününü ve yarınını Yeşil Cephe taraftar grubu lideri Zeki Turan Deda Haber ve Egeyön Haber ortak yayınında değerlendirdi.

İşte Turan’ın açıklamalarından öne çıkanlar..

Sezona çarpıcı transferlerle giren Denizlispor’un lige veda etmeye hazırlanmasını değerlendirir misiniz?

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Ben herkese şunu söyledim geçen sene Ankaragücü maçında yenildik. Başkalarının beceriksizliği ile ligde kaldık. Ligden düşme kaldırıldı ama aslında son maçta bize bir sinyal verildi. Köklü değişiklik lazımdı. Ama biz bunu yapamadık. Bu sene çok transfer yapıldı ama transferlerin çoğu boş transferlerdi. Subotic, Pantilimon, Varela gibi adamlar gitti. Bu adamların bir de maddi külfeti olacak.

Sportif Direktör Burak Özsaraç’ın devre arası transferi  biter bitmez görevinden ayrılması etik mi?

Bu soruyu sokaktaki çocuğa sorsan bile verilecek cevap belli. Transferler biter bitmez gitmesi ‘voleyi vurdu’ gitti fikrini akıllara getiriyor. Burak Özsaraç’ın en büyük hatası, geçen seneki transferlerden itibaren en çok eleştirilen isim o idi. Ama çıkıp bir açıklama yapmadı. Cevap vermediği için eleştirileri kabul ettiği anlamı çıkıyor.

İfade edilen 100-150 milyon TL borç ile 1. Lig’de kulüp idare edilebilir mi?

Eskişehirspor tıpkı bizim gibi bir borçla düşmüştü. Düştükten sonra şampiyonluğa oynadılar. Final maçında Göztepe’ye yenildi. Eskişehirspor’un düşüşü başladı. Denizlispor şöyle bir politika uygularsa;’Biz bu takımı yeniden çıkaralım. Krediler çekelim, temlikler koyalım’ diyerek kadro kurulur ve Süper Lig’e çıkamazsa işte o zaman yok olmanın eşiğine geliriz. Şuan bile borcu net olarak kestiremiyoruz. Eskişehir gibi taraftar kültürü oluşturmuş takımlar bunu yaşadıysa Denizlispor’da yaşayabilir. Biz bunu hep söyledik. Denizlispor bazı kişiler yüzünden gün yüzü göremeyecek dedik. İnşallah ben yanılırım. Denizlispor gün yüzü görür.

Yeşil Cephe ve Ali Çetin arasındaki ayrım ne zaman başladı?

Kurulduğumuz günden beri birçok kişiyi eleştirdik.  Bolu’ya maça gittiğimizde kartımız arızalandığında geri dönemedik. Süleyman Urkay başınızın çaresine bakın demişti. Boluspor başkanı bizim geri dönmemizi sağlamıştı.  O zaman için Süleyman Urkay’ı eleştirmiştik. Aynı Urkay’ı altyapıdan futbolcu çıkarıp sattığında alkışlamıştık. Taraftarla polis arasındaki gerginlikte Urkay iki tarafın arasına girerek sakinleştirmişti. Ali Çetin’i ise  Denizlispor stadını tek başına yenileyen  kişi olduğunu için takdir etmiştik. Bu ne demek iyi olduğunda alkışlıyoruz. Ali Çetin tribünleri tek tek dolaşan, bütün çocukların başını okşayan biriydi. Şimdi bu Nasrettin Hoca’nın hesabına dönüyor. Kazan doğururken iyi de ölünce mi kötü? Sen rahmetli Fatih Eroğlu’na gitmesi gereken kupayı katiline götürülmesine sebebiyet verdin. Son özür diledin. Özrü kabahatinden büyüktü. Özürden çok Rodallega transferinden bahsetmişti. Yücel Hoca ile yolların ayrılması hataydı. Babamız diyordu gönderdi.  Demek istediğim şudur; Ali Çetin alkışlanmayı, pohpohlanmayı seven biri. Hiçbir zaman eleştirilmek istemiyor. 2 Sezonda 40 topçu almışsın. Bunun başında sen varsın. Bir sezonda kovmadıysan ikinci sezonda Burak Özsaraç’ın kovulması lazımdı. Sen kapalı tribünü 30 TL maratonu 200 TL yaparsan protesto edilirsin. Bakın ben Yeşil Cephe’nin başkanıyım. Benim eleştirildiğim kadar kimse eleştirilmez. Burada yanlış yapıyorsun diye 15 yaşındaki çocuğun söylediğini bilirim. Ben kalkıp o çocuğun kulağını çekmedim. Ben hayatımda bir defa Mustafa Üstek ile görüştüm. Eleştirdiğimizi söyleyince, elbette eleştireceksiniz hatamızı göreceğiz dedi. Ama Ali Çetin eleştiriyi kabul etmedi.

Başkan Çetin’in sosyal medya üzerinden cevaplar vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Başkanların sosyal medyada Twitter haricindeki mecraları kullanmaması gerekiyor. Koskaca Denizlispor Başkanı gecenin bir yarısı 15 yaşındaki çocuklar istifa dedi diye hakaretlerde bulunmaz. Benim gözümde Denizlispor Başkanı Türkiye’nin en büyük başkanıdır. Ben bilmem Feneri, Galatasara’’ı, Beşiktaş’ı. Bu yaptıklarıyla gözden düştü.

Ali Çetin’in devam edeceğini düşünüyor musun?

Devam etmemesi gerekir. Ama o koltuğa yapıştı. Gideceğini düşünmüyorum. Aslında şu gün gitmesi gerekiyor. Her geçen gün her geçen saniye Denizlispor’un zararına yazıyor. Denizlispor’un nasıl yönetildiğini hepimiz biliyoruz. Bugün Osman Zolan çağırır Ali Çetin’i sen görev süreni tamamladın, geri çekil der. Yeni birinin önünü açabilir. Zamanında bu oldu. Yapılması gereken budur. Peki Kim gelsin? O gelsin, bu gelsin değil. Halkın güvendiği biri gelsin. Neden güvenilir? Ali Çetin bize neden 20 TL’lik hatıra bileti almıyorsunuz dedi. Mesela Kayserispor’a kendi evimizde yenildiğimiz maçtan sonra Ali Çetin ve yönetimin akşamına kuzu çevirip sazlı sözlü eğlence yaptığını görüyoruz. Klarnetçi, zurnacı var.  Biz hatıra bileti alıp da senin klarnetçi, zurnacıya vermeni mi sağlayacağız. Kısacası sevmediğin insanla birlikte olabilirsin ama güvenmediğinle birlikte olamazsın. Ali Çetin kendisine sağlanan güveni tamamen kaybetti. Bizim sevdiğimiz Ali Çetin 1. Lig’deki  Ali Çetin’di. Bizim ilk Ali Çetin ile ayrıştığımız nokta Karabük maçıydı. Biz biletimizi kendi cebimizden alarak maçlara gireriz. 10 liralık maraton biletini önce 15’e sonra 25’e çıkardı. Biz isyan ettik diğer gruplar bedava bilet alırken biz cebimizden bilet alırken sen bu bileti 10’dan 25’e çıkarırsan ayrışırsın. Oradan kazandığın para 150 bin TL bunun için taraftarla karşı karşıya gelinir mi?

YEŞİL CEPHE LİDERİ ZEKİ TURAN’IN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.