enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Denizlispor, ligden düşmenin kaldırılması için başvuruda bulanacak

Denizlispor, ligden düşmenin kaldırılması için başvuruda bulanacak
A+
A-

Geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle Süper Lig’den düşmenin kaldırılmış bu sezon lig 21 takımla oynanmıştı. Bu sezonda pandeminin gölgesinde geçen Süper Lig’e Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Erzurumspor veda etmişti.

Konu ile ilgili Denizlispor Kulübü’nden açıklama geldi. Pandeminin olumsuz etkilerinin bu sezon da devam ettiğini belirten yeşil-siyahlı kulüp ligden düşmenin kaldırılması için TFF’ye başvuruda bulunacak.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kulübümüzün Süper Lig’de mücadele ettiği 2020-21 sezonunda yaşanan zorlu pandemi süreci, kur dalgalanmaları ve yayın geliri düşüşü tüm kamuoyunun takdiridir.

TFF tarafından ödenen galibiyet primlerinin düşmesi, yayıncı kuruluş ödemelerinde yaşanan aksaklıklar ve önemli gelir kalemlerinden mahrum kalmak kulübümüzü ciddi anlamda bir çıkmaza sürüklemiştir.

Küme düşmenin kaldırılmış olduğu 2019-20 sezonunun son 9 haftasını etkileyen pandemi süreci, 2020-21 sezonunun tamamında devam etmiştir. Bu süreçte kulüplerimiz zor koşullar altında mücadele ederek, varlıklarını sürdürmeye çalışmıştır.

Söz konusu koşullar göz önünde bulundurularak bu sezon küme düşme kaldırılmalı; kulübümüz gelecek sezon hakettiği yer olan Süper Lig’de yeniden yer almalıdır.

Süper Lig’e veda etmek zorunda bırakılan 4 kulüp ve bu kulüplerin yaklaşık 10 milyon taraftarı Süper Lig heyecanını yaşamaya devam etmeli, ülke futbolu adına güzel bir karara imza atılmalıdır.

Bu konuda gerekli tüm adımları atacağımızı tüm kamuoyuna bildirir, nihai kararın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından adil bir şekilde verileceğine inandığımızı belirtiriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.