enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5431
EURO
34,9157
ALTIN
2.429,23
BIST
9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizlispor Yeni Transferleri Basına Tanıttı

Denizlispor Yeni Transferleri Basına Tanıttı
A+
A-

Denizlispor’da devre arası transfer döneminin sona ermesinin ardından, yeni transferler basına tanıtıldı. Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek kulübün şuan ki durumunu içtenlikle aktardı.

 

Denizlispor’da devre arası transfer döneminde kadroya katılan Canberk Dilaver,Alperen Babacan,İsmail Haktan Odabaşı,Hasan Kılıç,Patrick Eze,İsmail Aissati,Darko Lazic ve Mehmet Akyüz Denizlispor Yönetiminden Başkan Mustafa Üstek,Başkan Yardımcıları Taner Atilla ve Ahmet Selvi, Asbaşkanlar Ali Fırat ve  Necip İrdem, Sportif Direktör Bülent Ertuğrul’un katıldığı toplantı ile basına tanıtıldı.

Yeni futbolcuların imza pozunun ardından kameralarının karşısına geçen yönetim kurulu üyeleri ara transfer dönemi ve kulübün geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

”Bu Kadar Zor Bir Görev Aldığımızı Bilmiyorduk”

Toplantıda ilk olarak Denizlispor Kulübü Başkanı Mustafa Üstek söz aldı.Başkan Üstek sözlerine;Kulübü devr aldığımızda,3,5 Milyon gibi futbolculara mevcut borcumuz vardı. Yaklaşık 9 tane yabancı futbolcuya ödenmeyen borçlar, Federasyonda Spor Toto’da onlarca haciz dosyaları vardı.Göreve gelirken ne kadar zor olduğunu biliyorduk ama inanın ben dahil bu boyutta olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Dün transfer dönemi bittikten sonra şöyle bir hesapladım inceledim baktım gerçekten para peyderpey ödendiği için insanın gözüne o kadar gözükmüyor da toplam olarak baktığımda şok oldum. Bu kadar parayı ödemiş miyiz? Ödedik. Bitti çok şükür. Transfer yasağını kaldırırlar mıydı? Kaldıramazlar mıydı? Çok şükür transfer yasağını da kaldırdık. Transferimizi de yaptık. Aldığımız 8 futbolcunun lisansını da aldık. Hiçbir eksiğimiz yok. Bazılarını yanılttık ama kendi açımızdan biz iyi şeyler yaptık. Denizlispor’un en iyi yerlere gelmesi için maddi ve manevi gece gündüz çalıştık. Hakettiğimiz iyi yerlere geldik bundan sonra da Denizlispor’un hakettiği iyi yerlerde olacağına herkesin inancı olsun.”diyerek başladı.

Transferlerin Maliyetini Açıkladı

Başkan Üstek;”8 futbolcunun bize maliyeti toplamda 4 milyon 125 bin lira. Ben takribi 5 milyon demiştim son anda bir futbolcu vardı ama o yetişemedi.Geçmiş dönem borçları ile birlikte, toplamda ise 18 milyon 300 bin lira ödendi. Kulübün kendi ayakları üzerinde durabilmesine daha var ama çok zor da değil artık. En azından Spor Toto’da ki hacizlerimiz kaldırıldığı için ay sonunda kestiğimiz fatura ayın 3 ya da 5 gibi hesabımıza para geliyor. Bu yıl içinde ki hakkedişlerimiz bitti ama önümüzdeki dönem için her ay peyder olarak geldiği için myısdan itibaren hakkedişlerimiz başlıyor. Ama kendimize geliyor artık hacizlerimiz yok. O paramızda bundan sonra kulübümüze geliyor artık.”dedi.

”Hedef Play-Off”

Ben bu takviyelerle en azından play-off oynayacağımıza inanıyorum. Çünkü almış olduğumuz 8 tane futbolcunun 5 tanesi Süper Lig’den. Lig zor, 2. devre daha daha zor. Zor da olan takımlar var. Samsunspor, Ankaragücü, Eskişehir transfer yasağını kaldıramadı. Bu takımlar için daha zor ama en azından Eskişehir deyip geçmeyin Eskişehir çok güçlü kadroya sahip olan bir takım. Samsunspor’da öyle 1-2 eksiği dışında kadrosu iyiydi ama bu maddi zorluklar onların önünde engel olacaktır. Bizim çok şükür öyle ödeme zorluğumuz yok. Bizim için en azından bunlar lehimize olacağı için bizim öyle düşme ve kalkma gibi bir derdimiz yok. Play-off’a girmeyi ben yüzde yüz gözüyle bakıyorum. Biz yapacaklarımızı yaptık. Bundan sonrası hocaya ve futbolculara kalan şey. Onların da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına eminim.”dedi.

Futbolculara Prim Müjdesi

Başkan Üstek primlerin arttıralacağını duyurdu. Üstek;”Dün Taner Bey’in görüştüğü bazı yerler var. Primleri 2’şer bin lira arttıracağız. Garantilendi. 4-6,6-8 oldu. Ayrıca görüştüğümüz paket primi üzerine de çalışıyoruz ama onlar netleşmedi daha 4 maçlık bir puan koyacağız netleşmedi daha ama öyle bir şey de var.”dedi.

Başkandan Eleştiri

Gereken desteği Osman Zolan’dan başkasından göremediklerini belirten Üstek;”Denizli büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Osman Zolan’ın haricinde hiçbir kurumdan 5 kuruşluk yardım almadık. Dün itibari ile Samsunspor’un yardım kampanyası 3 milyon küsur, 2 milyon lirasını valilik 1 milyon lirasını oradaki bir iş adamından ödünç alıp 6 milyon lira parayı dağıttılar. Yasakları kaldırmadılar ama mevcut futbolcuların %50’sinin hakkedişini ödediler. Valilik önderliğinde olan bir kampanya ve valilik 2 milyon lira veriyor ve bir iş adamından 1 milyon lira destek alıyorlar. Bizde böyle bir şey yok.”dedi.

Sadece Bir Oyuncuyu Alamadık

Üstek transfer dönemini başarılı geçtiğine değinerek;”Son anda geliyor gidiyor derken son anda bir o kaldı. Bunun haricinde zaten biz yönetim olarak da, hocamızda sağ olsun Bülent Ertuğrul ile önce bir oturup netleştiriyoruz. Kime yoğunlaşacağımıza mutabakata varıyoruz ama onun haricinde hemen hemen hepsini hallettik.”dedi.

Kalan borçlar

Başkan Üstek;”Denizlispor’un kişilere ve kurumlara borcu kalmadı. Denizlispor’dan sadece yönetimin alacağı var. Sigorta ve maliyeye olan borçları ödedik. 2 ayda tam 600 bin TL para ödedik sigortaya.Maliye borcuna 266 Bin lira yatırdık 880 bin TL borcun geri kalanını da taksitlendirdik. Biliyorsunuz ki borcu yoktur kağıdı almak için bunlar gerekli. Daha önceden bu kurumlara 1 TL bile ödenmemiş.Biz 1 Milyon lira para ödedik.”dedi.

Primler ve Sponsor Tamam

Başkan Üstek’in ardından söz alan Başkan Yardımcısı Taner Atilla;”Arttırılan primlerin arasındaki farkı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan karşıladı. Yine 400 bin TL’lik yeni bir sponsor desteği için Belediye Başkanımız ön ayak oldu.Onu da açıklayacağız.”dedi.

Başkandan Çağrı Var

Son olarak Eskişehirspor maçına değinen Başkan Üstek;’’Biz taraftarımızın mutlu olması için elimizden geleni yaptık.Pazar günü kritik bir maça çıkıyoruz. Bu 6 puanlık maçta taraftarlarımızda bizi yalnız bırakmasın”dedi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.