enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4962
EURO
34,6090
ALTIN
2.481,05
BIST
9.577,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
22°C

Denizli Süper Amatör’de ‘Ajax Modeli’:Denizligücüspor

Denizli Süper Amatör Ligi’nde yeni sezon başlıyor. Yeni sezon öncesi ligin en genç takımı Denizligücüspor uyguladığı ‘Ajax Modeli’ ile dikkat çekiyor. Takımın teknik sorumlusu Ahmet Daşel,”Biz şu anda Türkiye’de ‘Ajax Modelini’ uyguluyoruz. En büyük amacımız Denizli ve Türkiye’ye futbolcu yetiştirmek”dedi.

Denizli Süper Amatör’de ‘Ajax Modeli’:Denizligücüspor
A+
A-

Denizli’de Süper Amatör Lig’de 2019-2020 Ali İpek Sezonu adıyla hafta sonunda oynanacak olan maçlarla başlayacak. Süper Amatör Ligi açılışı 21 Eylül Cumartesi günü Akkonak Dr. Samim Gök Sahası’nda yapılacak. Saat 16.30’da Denizligücüspor ile Bağbaşı Zeytinköyspor arasındaki maç ile 2019-2020 sezonu başlamış olacak. Sezon öncesi Denizli Deda Haber olarak ligin en genç takımı olarak göze çarpan kadrosunda en tecrübeli oyuncusunun 1996 doğumlu en genç oyuncusun 2004 doğumlu olduğu, Denizligücüspor’un antrenmanına konuk oldu. Takımın Teknik Sorumluları Doğan Yıldız, Ahmet Daşel ve takımın genç oyuncusu Ahmet Yalçın yeni sezonu ve takımlarını değerlendirdi.

YILDIZ:”AMACIMIZ DENİZLİSPOR VE TÜRK FUTBOLUNA KATKIDA BULUNMAK”

Cumartesi günü sezonun açılış maçını yapacak Denizligücüspor’da dün akşam Bağbaşı Zeyinköyspor maçı öncesi son hazırlıklar gerçekleşti. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan takımın teknik sorumlularından Doğan Yıldız,”Ben uzun yıllardan beri futbolun içindeyim ve TÜFAD yönetim kurulu üyesiyim. Takımımız Denizligücü prensipleri olan başlangıçla bugün arasında bu prensipleri bozmamak için bütün gayreti gösteren bir kulüp ve iyi yönetilen bir kulüp. Denizligücü’ndeki temel amaç Denizli’deki gençlerimizi futbola kazandırmak ve topluma sağlıklı bireyler sunmak. Daha sonra yeteneklerini geliştirerek önce Denizlispor’a sonra da Türk futboluna katkıda bulunmak”dedi.

”17 YAŞ GRUBU İLE SÜPER AMATÖRDE OYNAYACAĞIZ”

Genç bir takıma sahip olduklarını belirten Yıldız,”Yüzde 80 genç takımımızdan yetiştirdiğimiz ve 17 yaş ortalaması ile oynuyoruz. Bu Denizli’de ve belkide araştırılırsa Türkiye’de bir ilk olabilir. 17 yaş grubu ile Süper Amatör oynayacağız. Amacımız zorlu bir ligde doğru antrenmanlarla çocuklarımızı daha üst liglere göndermek. Hedefimiz oyuncularımızı geliştirmek, kulübümüzün değerini arttırmak ve ligde de herkesin mutlu olabileceği bir yerde sonlandırmak”ifadelerini kullandı.

DAŞEL:”BİZİM HEDEFİMİZ BU SENE DE AYNIDIR”

Takımın teknik sorumlularından Ahmet Daşel ise 2015 yılından bugüne çalıştırdığı Denizligücüspor hakkında;”Denizligücü olarak ilk hedefimiz altyapı. Genç bir takımız ve geçtiğimiz sezon 1. amatörü 2. olarak bitirdik. Play-off mücadelesinde averajla 4. olduk ve Süper Amatör’e kalamadık. Ancak ligdeki takımların birinin çekilmesinin ardından lige davet edildik. Bizim hedefimiz bu sene de aynıdır. Amacımız genç futbolcuları yetiştirerek Denizli ve Türk futboluna sunmaktır”dedi.

”BİZ ŞU ANDA TÜRKİYE’DE ‘AJAX MODELİNİ’ UYGULUYORUZ”

Takımın genç futbolculardan kurulmasına değinen Daşel,”Biz şu anda Türkiye’de ‘Ajax Modelini’ uyguluyoruz. Çünkü Süper Amatör’de 2002,2003 ve 2004 doğumlu oyuncuları oynatıyoruz. Bu durumun Türkiye’de olmadığını düşünüyorum. Biz bu çocuklara şans verirsek ileride iyi futbolcu olacaklar. Bugün baktığımızda Denizli’deki bütün takımlar maddi sıkıntılar yaşıyor. Ama bizim takımımızda öyle bir sıkıntı yok. Biz çocuklara para değil gelecek vaat ettiğimiz için modelimiz farklı. Şu anda burada antrenmanımızda 30 genç futbolcuyla çalışıyoruz. Para talepleri yok ve kendilerini geliştirip futbol oynamak istedikleri için kafaları rahat. Ancak diğer takımlar arasında lisans çıkaramayanlar var. Biz inşallah Denizli Süper Amatör’ü orta sıralarda bitireceğiz.

YALÇIN:”ARKADAŞLIK ORTAMI BAŞARIYI GETİRDİ”

Takımın en genç oyuncularından 2002 doğumlu Ahmet Yalçın ise;”Küçüklüğümden beri bu kulüpte oynuyorum. Arkadaşlarımla beraber çok iyi bir ortam yakaladık. Denizligücü’nün en büyük artısı arkadaşlık ortamı çok iyi. Çoğu arkadaşım kulüpten diyebilirim. Bu yüzden başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon ‘Yapar mıyız?’ sorusu vardı aklımızda. Ama galibiyetler aldıkça, genç takım olmanın avantajlarını gördükçe inandık ve başardık. Bu senede iyi bir lig geçirmeyi diliyorum. İleride tabi ben de üst düzey kulüplerde oynamak istiyorum. En büyük hayalim ise tuttuğum takım olan Galatasaray.”şeklinde konuştu.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.