enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5680
EURO
34,7221
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizlispor, hazırlıklarında güç ve psikolojiye odaklandı

Denizlispor, hazırlıklarında güç ve psikolojiye odaklandı
15.05.2020
A+
A-

Pandemi sebebiyle liglerin ertelenmesinin ardından yaklaşık 40 günlük süreden sonra 27 Nisan tarihinde çalışmalara başlayan takımımız lig hazırlıklarını sürdürüyor. Yaklaşık 20 gündür hazırlıklarını Haluk Ulusoy Tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun nezaretinde günde tek antrenmanla sürdüren Denizlispor, güç depolamaya devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan teknik direktörümüz Bülent Uygun, “27 Nisan tarihinde toplanarak çalışmalara yeniden başladık. Önce Covid-19 testinden geçtik. Testlerin negatif çıkması bizi sevindirdi. Ardından Yo-Yo Testi yapıldı. Nabız aralıklarının geri gittiğini gördük. Buna göre çalışma programı uygulamaya başladık. Futbolcularımızın yaklaşık yüzde 80’i oruçlu olduğu için şu anda futbola özgü idman yapamıyoruz. Evde kaldıkları süre içerisinde vücut endekslerini yavaşlatmak ve performans düşüklüğünü engellemek için evde yapılması gereken çalışmalar da yaptırmıştık” dedi.

GÜÇ VE PSİKOLOJİ

Böyle dönemlerde her takımın en az 4-6 haftalık zamana ihtiyacı olduğunu kaydeden teknik direktörümüz Bülent Uygun, “Uzun süre idman yapılmadığında kas, bağ doku yaralanmaları ortaya çıkar. Önemli sakatlıklar yaşanır. Geride kalan dönemde kuvvet, V02 Max kapasite artırımı ile birlikte özellikle sporcuların psikolojine yönelik antrenmanlar yaptık. Bu konuda Pamukkale Üniversitesi’nden Doç.Dr. Rıdvan Ekmekçi ve Doç.Dr.Ahmet Ağbuğa hocalarımızdan büyük destek aldık. Ağırlık, direnç, pliometrik ve sürat antrenmanları yaptık. Bu dönemi en iyi şekilde tamamlayarak lig başlayana kadar hazır hale geleceğiz” dedi.

Futbolcuların psikolojik olarak gelecek kaygısı yaşasalar da futbolun onlar için aşk, tutku ve yaşam felsefesi olduğunu belirten Uygun, “Oyuncularımın çalışmasından, istek ve arzularından memnunum” dedi.

Denizlispor’da bu akşam gerçekleşecek idmanın ardından takım 2 gün izin yapacak.Çalışmalar 18 Mayıs Pazartesi günü yeniden başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.