enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Denizlispor, Ulusal Lisansı aldı

Denizlispor, Ulusal Lisansı aldı
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde Süper Lig’den Denizlispor, Gaziantep Futbol Kulübü, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü ve Erzurumspor, TFF 1.Lig’den Akhisaspor, Altay, Balıkesirspor, Boluspor, Bursaspor, Menemenspor, Bandırmaspor ve Tuzlaspor, Türkiye 2.Lig’den Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdare Spor, Bodrumspor, Çorum FK, Ergene Velimeşe Spor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, Kastamonuspor, İnegölspor, Kahramanmaraşspor, Kırşehir Belediyespor, Pendikspor, Sakaryaspor, Sivas Belediye Spor, Tarsus İdman Yurdu, Uşakspor ve Zonguldak Kömürspor kulüplerine Ulusal Lisans verildi.

ULUSAL LİSANS NEDİR ?

TFF’nin Ulusal Lisans sitemi kapsamında, en üst 3 ligde yer alan kulüpler UEFA sistemindeki gibi “Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterler” üzerinden ulusal bazda denetlenerek, mali yapılarının uygunluğuna göre lisanslanır.

Söz konusu sistemle kulüplerin gerekli eğitimi almış profesyonel kadrolarla çalışmaları, kulüplerin tüm genç takımlarını akademi ligleri seviyesine ulaştırmak ve liglerde elit

oyuncuların yetişmesi ve kulüplerin UEFA standartlarında tesislere ve statlara sahip olmaları sağlanır.

ULUSAL LİSANSIN SAĞLAYACAĞI FAYDALAR NELERDİR ?

• Mali kriterlerde yer alan kriterler uygulanarak kulüplerin, mali durumları ile ilgili daha dikkatli ve hassas davranmaları sağlanacak.

• Kulüplerin transferlere ilişkin vadesi geçmiş borç bulundurmayarak, borçların seviyesinin kontrol altında tutulması sağlanacak

• UEFA kriterleri ile paralellik taşıyan ulusal kriterlere uyan kulüpler, UEFA lisansı için gereken kriterlere de daha kolay ulaşacak.

• Tüm kulüplerin yıllık mali tablolarını sunmaları sayesinde, Türk Futbolunda mali şeffaflık adına büyük ve önemli adımların atılması sağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.