enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizlispor’da 7 haftada neler oldu?

Bu sezon Süper Lig’e yükselerek ilk haftada geçen sezonun şampiyonu Galatasaray’ı kendi evinde 2-0 mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çeken Yukatel Denizlispor büyük bir düşüş yaşadı. Yeşil-siyahlıların 7 haftalık performansının sizler için hazırladık.

Denizlispor’da 7 haftada neler oldu?
A+
A-

Yukatel Denizlispor geçtiğimiz sezonda 1. Ligi şampiyon olarak tamamlayıp Süper Lig’in yolunu tuttu. 9 yıl aradan sonra döndüğü Türkiye’nin en üst liginde Yeşil-siyahlıların performansı çok merak ediliyordu. Özellikle 1. Lig’de oynadığı kontra-atak futbolunun Süper Lig’de etkili olacağını düşünenler de vardı, bu oyun planının yeterli olmayacağını savunanlarda..

HOROZ NASIL BAŞLADI?

Galatasaray maçı…

Yukatel Denizlispor Süper Lig’e ‘merhaba’ der demez geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray ile eşleşti. Ligin ilk haftasında iki şampiyonun karşı karşıya geldiği maç nefesleri kesti. Maçın sonucunda yeşil-siyahlılar, Başkanı Ali Çetin’in tahminini tutturarak sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ama Denizlispor’un net pozisyonları gole dönüştürememe hastalığı henüz bu maçta başladı. Galatasaray’ı Recep Niyaz’ın bireysel becerisiyle uzak mesafeden attığı ve Rodallega’nın karşı takımın aldığı risklerden yararlandığı golü ile geçen Denizlispor gol yollarında bitiricilik anlamında sıkıntılar çekeceğini sinyalini verdi. Bu maçta atılan 15 şuttan 5’i kaleyi buldu. 25 ortadan ise 4 hedefle buluştu. Adam Stackhowiak’ı penaltı kurtarışı da Horoz’u maçta tuttu.

Antalyaspor maçı…

Yukatel Denizlispor ligin 2. haftasında geçtiğimiz sezonun ‘Sağlam’ takılarından Antalyaspor deplasmanına konuk oldu. Yeşil-siyahlılar geçtiğimiz sezon bırakın Türkiye’inn Avrupa’nın en başarılı deplasman performanslarından birine imza atmıştı. Kontra atak futbolunu sahaya iyi yansıtan Denizlispor’un bu maçta etkili olması bekleniyordu. Öyle de oldu. Ama goller kontra ataktan gelmedi. Antalyaspor’un kendi kalesine attığı golle öne geçen yeşil-siyahlıla, Barrow’un bireysel yetenekleri ile kaydettiği harika golle skoru 0-2’ye getirdi. Adam Stackhowiak ise 2. haftada kurtardığı 2. penaltı ile takına direnç kattı. Bu maçta 8 şut bulan Denizlispor 3’nde kaleyi bulabildi. Yaptığı 11 ortadan sadece 2’si hedefi buldu.

Göztepe maçı…

Yukatel Denizlispor lige ‘merhaba’ der demez 3. haftada 2. deplasmanına Göztepe maçında çıktı. Deplasman takımı olarak tabir edilmye başlanan Denizlispor bu maçtan ise 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Bunun en büyük etkeni ise 3. hafta 3. penaltısını kurtaran Adam Stackhowiak oldu. Yukatel Denizlispor’un düşüşü ise bu maçla başladı. Çünkü 2 haftada 2 galibiyet alan takımın kadrosu ilk kez bu maçta bozuldu. Yeşil-siyahlılar Thiago Lopes’i kırmızı kartla kaybetti. Yücel İldiz takımını değiştirmek zorunda kaldı. En önemli kayıplardan biri de iki haftada hamle oyuncusu olarak sahaya sürülen ve 2 asist kaydeden Kibong Mbamba’nın sakatlanması oldu. Bu iki kayıpla Yücel İldiz’in ideal kadro arayışı başladı. Yeşil-siyahlılar Göztepe maçında sadece 5 defa kaleyi yokla 1 isabetli şut kaydetti. Aynı durum yapılan ortalara da yansıdı 5’de 1.

Konyaspor maçı…

Galatasaray ve 2 deplasman maçını geride bırakan Yukatel Denizlispor evine döndü. Geçtiğimiz sezonun sonunda kendi evinde kazanma zorunluluğu hissederek yaşanan puan kayıplarının bir örneği Konyaspor maçında gerçekleşti. Lige iyi başlamanın morali ile takım savunmasını hakkıyla yapan Konyaspor’a saygı duymayan Yeşil-siyahlılar sahadan 0-1 mağlup ayrıldı. Bu maçta etkili olamayan Horoz, maç boyunca 8 şutta 2 isabet, 24 ortada sadece 6 kez hedefi bulabildi. Konyaspor ise Denizlispor’u kendi silahı ‘sabırla’ mağlup etti.

Kayserispor maçı…

Deplasman takımı denilen Yukatel Denizlispor bunun bir örneğini Kayserispor deplasmanında gösterdi. Karşılaşmanın ilk yarısında adeta sürklase olan Yeşil-siyahlılar ikinci yarıda ise ipleri eline aldı. Temposu düşen Kayserispor’u 1-0 geriden gelerek yakalayan Denizlispor 18 şut çektiği, 32 orta yaptığı maçta çok net pozisyonlardan yararlanamadı. Bir deplasman takımı olarak bulunabilecek net pozisyonların hepsini bulan Yukatel Denizlispor bir türlü galibiyet golünü kaydedemedi. Bu durum ise Yeşil-siyahlıların 6 hafta sonucunda bulduğu net pozisyonları gole çevirme oranında ligin dibinde yer almasının en büyük örneği olan maçtı.

Kasımpaşa maçı…

Kayserispor deplasmanında 2. yarı oynadığı etkili oyunun morali ile kendi evine dönen Yukatel Denizlispor lige iyi başlangıç yapamayan Kasımpaşa ile karşılaştı. Yeşil-siyahlılar bu maçta yine donuk bir performans sergiledi. 90 dakika boyunca dişe dokunur pozisyon bulamayan Denizlispor’da akılda kalan tek pozisyon Oscar’ın becerisi ile yaptığı kafa vuruşu ve direkten dönen top oldu. Kasımpaşa Hajradinovic’in golü ile sahadan 0-1 üstün ayrıldı. İlk 5 hedefi ile yola çıkan Yukatel Denizlispor, Süper Lig’in acı tecrübesi ile yüz yüze kaldı. Her takım, her takımı yenebilir.

Yeni Malatayaspor maçı..

Yukatel Denizlispor ligin 7. haftasında karşılaştığı Yeni Malataspor maçında ise sahadan tamamen silindi. 5-1’lik ağır bir mağlubiyet alan Yeşil-siyahlıların maçtaki etkisiz oyunu ise deplasman takımı hürriyetine tamamen aykırı idi. Hakemin tartışmalı penaltı kararı Denizlispor’u oyundan düşürmeye yetti. Takım direnç gösteremedi. Maçta sadece 9 şut kaydetti. 4’nde isabet buldu.

MİLLİ TAKIM ARASINDAN SONRA NE OLACAK?

7 hafta sonunda Yukatel Denizlispor 8 puanla 12. sırada bulunuyor. Lige 15 günlük Milli Takımm arası verildi. Teknik Direktör Yücel İldiz, bu aranın kendilerine iyi geleceğini söyledi. Ancak takımın başındaki geleceği tartışılmaya başlandı. Devam edecek mi? Hatayaspor’dan ayrılan İlhan Palut ile görev değişikliğine mi gidecek? Yoksa takımın başında kalarak, geçtiğimiz sezon gibi her takıma saygı gösteren, bulduğu pozisyonları yüksek oranda gole dönüştüren takım hürriyetini geri mi kazanacak?

ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.