enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Futbolun Yapısı Değişiyor

Futbolun Yapısı Değişiyor
A+
A-

Futbolun kurallarında rakikal değişikler yapılmasını planlayan FİFA, ilk değişiklikleri Hollanda amatör lig takımlarının mücadelesinde denedi.FIFA Direktörü Van Basten’in de izlediği mücadelede, kendine pasla korner, taçın ayakla yapılması ve penaltının sadece bariz gol şansında verilmesi uygulandı.

Milliyet’nin haberine göre;Futbola getirilmesi düşünülen yeni kurallar, ilk kez bir futbol maçında uygulamaya konuldu. Infantino’nun başkan seçildikten sonraki en önemli projelerinden olan devrim niteliğindeki değişiklikler, gözlerden uzak bir şekilde Hollanda’da teste tabi tutuldu.

Efsana Van Basten Takip etti

Ülkenin iki amatör takımı Lisse ve Quick Boys, yeni kuralların uygulanması için özel bir maçta karşı karşıya getirildi. FIFA’nın teknolojik gelişmeden sorumlu direktörü Marco Van Basten’in de hazır bulunduğu karşılaşmada futbolcular, yeni kuralların geçerli olduğu mücadelede boy gösterdi.

3 değişiklik denendi

Maçta üç temel kural denendi.Bunlardan bir tanesi free/kick kullanan futbolcunun topla driplingini mümkün kılan (kendisine pasla oyunu başlatması) ve yine serbest vuruş ya da kornerin, hakemin düdüğü beklenmeksizin kullanılabilmesini sağlayacak olandı. Taç atışlarının ayakla kullanılması ikinci yenilik olarak maçta uygulanırken, penaltıya ancak ceza sahasında yapılan faulun, bariz gol şansını engellemesi durumunda hükmedilmesi de üçüncü yeni kural olarak denendi.

Bu kural değişikliklerini yapmaktaki amacın oyunu daha hızlı, daha çekici ve daha adil bir hale getirmek olduğu belirtildi. Yapılan deneme maçıyla ilgili ilk reaksiyon ise Hollanda Futbol Federasyonu’ndan geldi. Federasyon direktörü Gijs de Jong, bu kuralların yakın bir gelecekte yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.