enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Horoz Sonunu Getiremedi

Horoz Sonunu Getiremedi
A+
A-

TFF 1. Lig 12. hafta mücadelesinde Denizlispor Ankaragücü ile deplasmanda karşılaştı. Ankaragücü Denizlispor’u Alihan ve Umut’un golleriyle 2-1 mağlup etti. Denizlispor’un tek golü Kappel’den geldi.

12. Hafta karşılaşmasına Denizlispor;Asil Kaan Güler, Taşkın İlter, Ömer Alp Kulga, Cenk Güvenç, Alperen Yazıcı, Burak Altıparmak, Barış Örücü, Ziya Alkurt, Anıl Taşdemir, Leandro Kappel, Andre Moritz 11’i ile çıktı.

Ankaragücü;Altay Bayındır-Erdem Özgenç, Alihan Kubalas, Gençer Cansev, Sedat Ağçay, Kenan Özer, Anton Putsila, Arif Morkaya, Ferhat Kiraz, Umut Nayir, İlhan Parlak 11’i ile sahaya çıktı.

Başlama vuruşundan önce Denizlisporlu futbolcular saha ortasında kenetlenerek galibiyet sözü verdiler.

Maçın ilk yarısına Ankaragücü başladı.Başlama vuruşunun ardından ilk tehlikeli şut maçın 3’ncü dakikasında Kappel’in geldi, ancak genç kaleci Altay gole izin vermedi.Maçın ilk 10 dakikasında iki takımda savunmanın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.Dakikalar 17’yi gösterdiğinde Ankaragücü’nde sakatlanarak oyundan çıkan İlhan Parlak yerini Doka’ya bıraktı.Bu dakikadan sonra özellikle Kenan Özer’in sağ kanattaki etkili oyunu ile Denizlispor kalesinde tehlike yarattı.

Ziya Kappel ortaklığı

Denizlispor 26’ncı dakikada hızlı bir atakla sağ kanattan getirdiği topta Ziya ortaladı. Leandro Kappel gelen ortayı kalecinin uzanamayacağı yere gönderdi ve Horoz deplasmanda 0-1 öne geçti.Golden sonra Denizlispor rakibinden kaptığı toplarla rakip kalede etkili olmaya devam etti. 33’ncü dakikada yine Ziya Kappel ortaklığında gelişen atakta Ziya kaleci ile karşı karşıya kaldı şutu direğin hemen yanında dışarı çık ve Denizlispor net bir fırsattan yararlanamadı.

İlk yarıda gerginlik

37’nci dakikada Moritz sarı kartı olan Alihan ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kaldı. iki takım oyuncuları arasında bu pozisyon yüzünden gerginlik çıkarken, hakem kartına başvurmadı. İlk yarının son anlarında Ankaragücü Putsila ile Denizlispor’da ise Kappel’le net pozisyonlardan yararlanamadı. Bu pozisyonlarında ardından son dakikada kornerden gelen topa iyi yükselen Alihan kafa vuruşu ile skoru eşitledi. Golle iki takım 1-1’lik eşitlikle soyunma odalarına gitti.

Alihan her şeye rağmen sahada kaldı

Karşılaşmanın ikinci yarısına Ankaragücü etkili başladı. Sedat’ın şutunda Ömer son anda araya girerek golü engelledi. Arka arkaya kornerlerle etkili olan Ankaragücü’nde sarı kartı olan Alihan’ın yaptığı müdahale ile Asil 50’nci dakikada sakatlık geçirdi. Hakem bu pozisyonda da Alihan’a kart göstermedi. Bu dakikadan sonra Denizlispor kalesinde oldukça etkili olan Ankaragücü önemli fırsatlardan yararlanamadı. 68’nci dakikada İsmail Kartal Arif’i oyundan alarak Kehinde’yi oyuna dahil etti. Kehinde oyuna girer girmez net bir fırsattan yararlanamadı.

Korner yine gol getirdi

Ankaragücü dakika 73’te yine Erdem’in kullandığı köşe vuruşunda Umut’un kafa vuruşu ile golü buldu. Bu golle Ankaragücü maçta 2-1’lik üstünlük yakaladı.Golün etkisini üzerinden atamayan Denizlispor golün hemen ardından kalesinde Kehinde’nin yarattığı bir pozisyonda tehlike gördü. Asil’le karşı karşıya kalan Kehinde kendini yere bıraktı ancak hakem aldatmaya yönelik hareketten sarı kartını gösterdi.Denizlispor’da maça ilk müdahale dakika 79’da Anıl Yasin değişikliği ile gelirken , Denizlispor bu dakikadan sonra oyunda daha fazla topa hakim olan taraf oldu. Denizlispor Maçın son anlarında Rakip sahada çok adamla pozisyon arasa da golü bulamadı ve maç Ankaragücü’nün 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Denizlispor 11 puanda kalırken, Ankaragücü puanını 24’e yükseltti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.