enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Merkezefendi’de Yaz Spor Şenlikleri Başlıyor

Merkezefendi’de Yaz Spor Şenlikleri Başlıyor
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçede bulunan camilerde yaz kurslarına katılan çocuklar için spor oyunları düzenleniyor. ‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’ adıyla gerçekleştirilen etkinlikte camiler kendi takımlarını çıkararak Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’ndeki sportif faaliyetlere katılacak. Aynı zamanda geçen yıl ilk kez yapılan ‘Merkezefendili çocuklar camilerde buluşuyor, her gün dondurmayla serinliyor’ projesi de bu yıl uygulanmaya devam edecek.

Eğitim-öğretimin yaz tatiline girmesiyle birlikte camilerde Kur’an kursları başladı. Merkezefendi’deki camilerde de çocuklar kurslara katılıyor. Merkezefendi Belediyesi, kurslardaki çocuklar için spor şenlikleri hazırladı. Buna göre Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçede bulunan camilerde yaz kurslarına katılan çocuklar için spor oyunları düzenleniyor. ‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’ adıyla gerçekleştirilecek spor oyunlarında camiler, spor faaliyetleri için kendi takımlarını çıkaracak. Çocuklar futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm koşusu ve bayrak yarışı, satranç ve dart branşlarından herhangi birine katılabilecek. Turnuvalara katılmak isteyen takımlar 6 Temmuz tarihine kadar durumunu Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ ne bildirecek.

9 Temmuz’da başlayacak şenlikler, Merkezefendi Belediyesi Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Çocukların ulaşımı ise ücretsiz servisler ile sağlanacak. Turnuva sonunda derece yapan çocuklara sürpriz hediyeler verilecek.

“TÜRKİYE’DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK BİR ŞENLİK OLACAK”

Merkezefendi Belediyesi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda düzenlenen toplantıyla ‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’nin tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,  ‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’nin Türkiye’de adından söz ettirecek bir proje olduğunu söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Bu yıl geçtiğimiz seneye göre işin bir ayağı daha oluştu. Bu sene iki ayak üzerinden götürüyoruz. Bir tanesi ‘Merkezefendi’deki çocuklar camiyle buluşuyor, her gün dondurmayla serinliyor’. Bu projeyi geçen yıl test ettik. Bu yıl daha kapsamlı hale getirdik. Bu yıl bir de spor şenliklerimiz var. Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’ni cami çocuklarıyla ilgili yaz spor oyunları için bir merkez haline getirme konusunda bir karar aldık. Tabi bu yaz spor oyunları için biz sizlerden rica ediyoruz. Her camimiz mutlaka takım çıkarmalı. Yaz spor oyunları da inşallah Türkiye genelinde adından söz ettirecek bir proje olacak” dedi.

“MERKEZEFENDİ’DE PROJELER AMACINA ULAŞIYOR”

Merkezefendi İlçe Müftüsü Gencal Şenyayla, Merkezefendi’de projelerin amacına ulaştığını belirtti. Şenyayla, “Pazartesi itibariyle yaz kurslarımızı başlatmış olduk. Yaz kurslarına yönelik yapılan, yapılacak olan sosyal ve kültürel çalışmaları istişare etmek, paylaşmak üzere sizlerle bugün böyle güzel bir ortamda beraber olduk. Yaz kurslarımızda çocuklarımıza yönelik bu güzel projelere katkı sağlayan Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Subaşıoğlu’na ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız dağıtılan dondurmayı almak için belki kursa gelecek. Bu proje gerçekten amacına ulaşıyor” dedi.

“BU YAZ DA ÇOCUKLAR CAMİLERDE DONDURMAYLA SERİNLEYECEK”

Merkezefendi Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan ‘Merkezefendili çocuklar camilerde buluşuyor, her gün dondurmayla serinliyor’ projesi bu yıl da sürecek. Yaz aylarında camilere ve Kur’an kurslarına gelen öğrencilere her gün dondurma ikram edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.