enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7988
ALTIN
2.513,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Rodallega ve Sacko’dan ırkçılığa karşı tek ses

Yukatel Denizlispor’un golcüsü Hugo Rodallega, PSG-Başakşehir maçınca yaşanan ırkçlık olayı ile ilgili “Umarım futbolun başındaki kişiler, karar veren merciler bununla alakalı büyük bir ceza verir” dedi.

Rodallega ve Sacko’dan ırkçılığa karşı tek ses
A+
A-

Şampiyonlar Lig’inde mücadele eden Medipol Başakşehir, dün PSG maçında 4. hakemin, Pierre Webo’ya karşı ırkçı söylemlerde bulunması üzerine müsabaka yarıda kaldı. İlk olarak Başakşehir’in ardından da PSG’nin maçtan çekilmesi ile müsabaka ertelendi. Denizlispor’un Kolombiyalı santraforu Rodallega, ise durumun üzücü olduğunu belirterek, “Bütün insanlar eşitken bunları görmek çokta bir şey söyleyemiyorum üzücü. Umarım futbolun başındaki kişiler, karar veren merciler bununla alakalı büyük bir ceza yani örnek bir ceza verir. Az önce dediğim gibi bütün insanlar eşittir. Bunları görmek bana anlamsız geliyor, anlam veremiyorum” dedi.

“İyi futbolcularımız da var ama istediğimiz sonuçlar alamadık”

Ligde bir türlü çıkışı bulamayan Denizlispor’da kaptan Rodallega, “Her gün konuşuyoruz. Neler yapabiliriz, neleri çözebiliriz, nasıl bir dönüş noktasına varabiliriz. Çünkü eğer bir profesyonel bireyseniz bu tür durumlar size baskı getirebilir ama çıkmanın yollarını da hep beraber aramalısınız. Çünkü baktığınızda iyi bir arkadaş ortamımız var, iyi futbolcularımız da var ama istediğimiz sonuçları alamadık. Pozitif olmamız gerekiyor. Biraz daha bunu maça yansıtmamız gerekiyor ki elimizden geleni yaparak istediğimiz sonucu almaya başlayalım” ifadeleri yer aldı.

“3 puan nefes aldıracak”

Kasımpaşa deplasmanından alınacak 3 puanın çok önemli olduğunu vurgulayan kaptan, “Yani çok önemli bir maç bizim için. Bu maçı kazanırsak çok önemli bir 3 puan almanın yanında da bizim özgüvenimiz geri gelecek ve takımın ruhu içinde nefes alma gibi bir şey olacak. Bizim için gerçekten çok önemli bir maç bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

Denizlispor’un başarılı sağ kanat oyucusu Hadi Sacko, antrenan öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendileri için ideal olmayan bir durumda olduklarını belirten Sacko, “Mutlu olduğumuz bir durum değil. Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra bizim tek yapmamız gereken şey maçta yaptığımız pozitif şeyleri daha çok Kasımpaşa maçında daha fazla sahaya koyabilmek ve en azından istediğimiz sonucu almaya daha fazla gayret etmek. İlk başta canı yanan biziz. Futbolcular olarak oynuyoruz, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama başaramıyoruz. Bu bizi tabi ki çok etkiliyor. Aramızda da zaten konuşuyoruz, çözüm yollarını aramaya çalışıyoruz. Baktığınızda da aslında şanslarımız var, maçta pozisyon da üretiyoruz ama topu bir şekilde içeri atamıyoruz. Belki bir galibiyet alırsak önümüzü açacak çünkü bu da biraz şansla alakalı” diye konuştu.

“2021 yılına geldik hala ırkçılık olaylarını yaşamak zorunda kalıyoruz”

Dün akşam Şampiyonlar Lig’inde Başakşehir ile PSG arasındaki maçta 4. hakemin ırkçı söylemlerinin ardından iki takım da müsabakadan çekildi. Yaşanan olayı değerlendiren Sacko, “Çok üzücü bir durum. Nerdeyse 2021 yılına geldik ve hala bu tür olayları yaşamak zorunda kalıyoruz. Anlam veremediğimiz olaylar ama şunu söylemem lazım. Başakşehir takımının verdiği reaksiyon, Demba Ba’nın ve diğer futbolcuların ve akabinde de PSG’nin arka çıkıp destek vermesi, gerçekten iyi bir cevap. Dediğim gibi 2020’deyiz, yıllardan beri mücadele veriyoruz, uzun yıllardır böyle şeyler var. Dünyada bunun mücadelesini verirken de böyle bir reaksiyon göstermeleri ve birbirlerine sahip çıkmaları inanılmaz hoş bir görüntüydü. Umarım bu cevap bir şeyleri değiştirmeye başlar çünkü bunların olmaması gerekiyor. Tabi ki bizler için üzücü bir olaydı ama Başakşehir ve PSG takımlarının futbolcuların verdikleri reaksiyon, birliktelik yani bunu görmek muazzam bir şeydi. Umarım bir daha böyle olaylar tekrarlanmaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.