enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5295
EURO
34,8958
ALTIN
2.437,36
BIST
9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
28°C

Satrançta Denizli’nin gururu oldular

Satrançta Denizli’nin gururu oldular
20.06.2017
A+
A-

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında Poyraz Dursun ve Gülenay Aydın. Çeşme Uluslararası Satranç Turnuvasında ise Nehir Tokat ve Ceylin Tikveşli kazandıkları madalyalarla ülkemizin ve Denizli’nin gururu oldular.

Karadağ Budva’da 10-19 Haziran 2017 tarihleri arasında, 23 farklı ülkeden 341 sporcunun katılımıyla Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası gerçekleşti. 44 sporcuyla yarışmaya katılan Türkiye, şampiyonadan 5’i altın, 3’ü gümüş ve 1’i bronz olmak üzere toplam 9 kupa ve 25 madalya ile döndü.

POYRAZ GÜMÜŞ, GÜLENAY BRONZ KAZANDI

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında Denizlili iki sporcu kürsüye çıkarak madalya sevinci yaşadı. 17 yaş kızlar kategorisinde yarışan Poyraz Dursun şampiyonayı ikinci tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 11 yaş kızlar kategorisinde ise bir diğer sporcumuz Gülenay Aydın, üçüncü olarak bronz madalya kazanmanın gururunu yaşadı.

ÇEŞME’DE Kİ ŞAMPİYONAYA NEHİR TOKAT DAMGA VURDU

Satrançta bir başka heyecan aynı tarihlerde Çeşme’de yaşandı. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi ile Çeşme Spor Salonu’nda yapılan ve 6 gün süren Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvasına 457 sporcu katıldı. Denizlili Nehir Tokat üç farklı kategoride birinci olarak turnuvaya damgasını vurdu. Turnuvanın Genel B kategorisinde altın madalya kazanan Nehir, en iyi 16 yaş kategorisinde ve en iyi kadın sporcu kategorisinde yine birincilik kürsüsüne adını yazdırdı. Önemli bir başarıya imza atan Nehir Tokat, turnuvada dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

ALKIŞLAR CEYLİN’E

Satrançta gelecek vaat eden bir diğer Denizlili sporcu Ceylin Tikveşli ise zorlu geçen turnuvada tecrübe kazandı. Kadınlar kategorisinde yarışan Ceylin, ikinci olan yarışmacıyla eş puan almasına rağmen turnuvayı 4. lük ile bitirerek dereceye girmeyi başardı.

İBANOĞLU ELDE EDİLEN BAŞARIYI KUTLADI

Karadağ’da ki Avrupa Okullar Şampiyonası ile Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvasında Denizlili sporcuların elde ettiği başarılar dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu emeği geçenleri kutladı. Denizli’de satranç ailesinin çok güzel işlere imza attığını söyleyen İbanoğlu, İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz başta olmak üzere, kulüplere ve çocuklarına her zaman destek olan ailelere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.