enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5521
EURO
34,7644
ALTIN
2.493,15
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Süleyman Urkay:”16 Haziran’da kim gelirse gelsin eli ayağı bağlı olacak”

Süleyman Urkay:”16 Haziran’da kim gelirse gelsin eli ayağı bağlı olacak”
A+
A-

Denizlispor esi Başkanı Süleyman Urkan, Egeyön Haber canlı yayınında Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. Urkay, 16 Haziran’da gerçekleşecek Denizlispor Olağan Seçimli Genel Kurulu, kulübün borcu ve transfer yasakları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Süleyman Urkay’ın açıklamaları;

Denizlispor başkanlığı için adınız oldukça çok geçiyordu. Ne aşamada adaylık durumunuz?

Benim Denizlispor’a olan sevgim sır değil. Herkes biliyor. En çok seven de benim diye düşünüyorum. Başkanlık konusuna gelecek olursak, Denizlispor sıkıntıya düştüğünde sorunu çözmek için her zaman gelirim. Denizlispor’un çok büyük sorunlar yaşadığını iddia eden bir insanım. Denizlispor yönetimsel zaafları var. Büyük mali borçları var. Transfer yasakları var. Futbol kamuoyunda Denizlispor yıprandı. Ağırlığı ile anılan bir kulüpken, borçları ile anılan bir kulüp oldu. Denizlispor’dan ayrılarak Avrupa’ya giden yabancı oyuncuların verdiği röportajlar ortada. Denizlispor’un  imajı zedelendi. Ama şunu görüyorum; Camianın bu zedelenmeden bir rahatsızlığı yok. Taraftarları rahat görüyorum. Su akar yolunu bulur mantığındalar. Ama daha planlı ve programlı yaşamamız gerek.

Kulübün ardından Valilik ve Denizli Büyükşehir Başkanlığına borçlarla ilgili dilekçe verdiniz. Sonuç ne oldu?

Bana hiç kimse yanıt vermedi. Bu soruların cevabı alınmayınca ‘Bizim programımız farklı’ sonucunu çıkardım. Ben şaşırıyorum. Denizlispor şehrin en büyük markası. Bu kulübün bilançosunun aday olacak kişiyle paylaşılmamasına şaşırıyorum. Ben valinin bu olaylara sessiz kalmasını da anlamıyorum. Vali’nin işler doğru gitmediğinde bu işi düzenleyici rol üstlenmesini beklerdim. Bu dilekçeme cevap verilmeyince benim demokratik aday olma hakkımı engellemiş oluyorsunuz. Ben mali tabloyu görmek istiyorum. Taşıyabileceğim yükü görmek istiyorum. Ben aday olmaya çalışıyorum. Bu tablo ısrarla gizleniyor. Herkes görmezden geliyor.

Denizlispor’un borcu ne kadar sizce?

Denizlispor’un borcu 140 milyon TL’den aşağı olamaz.

Eski bir yöneticiden 25 milyon TL daha transfer yasağı duyumu aldık. Sizin bir duyumunuz var mı?

Ben Nisan ayından itibaren genel kurul yapılması için ısrar ettim.  Osman Zolan’a söyledim. Geç kalıyorsunuz dedim. Nisan ayında genel kurul yapılsaydı. Ödemeler yapılarak, borç yükü azalacaktı. Hem de transfer yasağı gelmeden transferler yapılacaktı. Ben bunu anlatamadım. Giden futbolcularla anlaşabilirdik. Futbolcular sözleşmesini feshettiğinde hakları oluyor. Tazminatlar oluşuyor. Örneğin Sagal hem alacaklarını, hem tazminatlarını, yargılama giderlerini ödeyeceğiz. Ödeyeceğiz de ödeyeceğiz. Benim gözümde en az 3-4 milyon Euro boşa giden bir para var. Nisan’da genel kurul yapılabilseydi bunun en az 2 milyon Euro bedeli kulüpte kalırdı. Bu kulübün net borcunu kimse bilmiyor. Başkan bunu açıklamıyorsa vali, belediye başkanı devreye girmeli. Borç budur, aday olmak isteyenlerin bilgisine diye.

Denizlispor’un bu borç durumunda 16 Haziran’da başkanlık adayı çıkar mı?

Ben kendi adıma konuşayım. Başkan adayı çıkarım da hata yapmaya müsait biriyim. Çünkü Denizlispor sevgim hata yapmama neden olabilir. Denizlispor Kayyum’a kalmaz. Denizlispor’da yaşanan sıkıntıların örtülmesi için yeni bir yönetim gerekiyor. Örneğin Yavuz Cinkaya’nın adaylığı konuştu. Bu arkadaş Ali Çetin yönetiminde görev yapmış biri. Kulüp borçlanırken bu arkadaş vardı.  Çok tanımam ama takımı düşüren, borçlandıran birinin aday olması komik. Kerametin varsa başkan yardımcısı iken göstermeliydin. Ben Denizlispor’un  sorunlarını çözeceğim derse inandırıcı gelmez. Yavuz iyi bir insandır ama durum bu. Geçen dönem takımı düşüren hiçbir yönetici aday olmamalı. Ya da döneminde olan borçları ödeyerek gelmeli.  Ali Çetin’in dediğine göre 75 milyonluk borç Mustafa Üstek ve Taner Atilla dönemine ait. Buna itiraz da gelmedi. 150 milyon borç varsa kalan 75’te bu yönetimin borcudur. Eski yönetimden biri aday olacaksa bu borcu ödemelidir. Benim aday olabilmem ve sorunları çözmem için en azından yakın dönemdeki borçları ve transfer yasaklarını görmem gerekiyor. Tekrar söylüyorum. Mayıs’ta kongre olsaydı hallederdik. Ama önümüzü göremiyoruz.

Borçlanma ile ilgili yetki verilmesi gerekmiyor mu?

Dernekler yasasında başkana her türlü yetki verilmiş. Sınırsız borçlanabilir. Ali Çetin’e aslında teşekkür etmek gerekiyor. 1 milyar TL borç da yapabilirdi. Bu borçlar nasıl oluştu diye soran yok. Bu idari yapıyı değiştirelim diyorum. Bir tek destek veren yok. Güçlü mali yapı olmazsa günlük başarılar yakalanır.

Tekrar soruyorum 16 Haziran’da borç ve transfer yasaklarına rağmen aday olacak mı?

Buna hiç yorum yapmak istemiyorum. Mahcup olmak istemiyorum. Denizlispor’un sorunları büyük. Ben bilançoyu göremiyorum. Futbolcuların sözleşme fesihlerinden kaynaklı şikayet süreleri 45 gündür. Ben hesap yaptım. Haziran’ın 15’i gibi yasaklar daha fazla gelmeye başlayacak. Bun 31 Mayıs’a kadar kongre yapılsın diyordum. Böylece 1-6 Haziran arasında transferler bitirilecekti. Ben 26 kişilik futbolcu listemi hazırlamıştım. Bunları bitirdiğimiz de transfer yasakları çok fazla etkilemezdi.  Ben bunu anlatamadım. 50 milyon liralık transfer yasağı ile aday olsam ne olur. Gelir 2-3 gün kalır giderim.  Ayın 16’sında yönetime kim gelirse gelsin eli ayağı bağlı olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.