enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Taner Atilla Protokol Tribünündeki Olayları Belgeleriyle Anlattı

Taner Atilla Protokol Tribünündeki Olayları Belgeleriyle Anlattı
02.04.2018
A+
A-

Spor Toto 1. Lig müsabakasında Denizlispor dün akşam Ankaragücü’nü ağırladı. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ve yöneticileri protokol tribününde Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla’ya ve yönetici Hasan Önder’e saldırması hakkında Denizlispor yönetimi basın açıklaması düzenledi.

Denizlispor Haluk Ulusoy Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına dün yaşanan saldırıda yaralanan Başkan Yardımsıcı Taner Atilla, yöneticiler Ali Fırat,Ahmet Selvi,Necip İrdem,Muhammet Kaya ve sportif direktör Bülent Ertuğrul katıldı.

Toplantıda ilk olarak Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’in bir televizyon programına bağlanarak yaptığı asılsız açıklamalar dinletirdi. Daha sonra Protokol tribününde saldırıya uğrayan Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla söz alarak;” Malesef dün üzücü olaylar maçın önüne geçti. Ama ben ne olursa olsun takımımızı tebrik ediyorum. Muhteşem bir oyunla 3 puanı aldılar.Bir teşekkürde muhteşem şov sergileyen taraftarımıza sunmak istiyorum. Ankaragücü Başkanı’nın açıklamalarını sizlerle dinledik.Bu bir başkan ağzı mıdır?”dedi.

”Sıkıntılar Maç Öncesi Başladı”

Başkan Atilla maç öncesinde sıkıntıların başladığını belirterek;”Dün maça ilk gelişlerinde sıkıntılar başlamıştı. Maça 1,5 saat kala stada gelerek ben turnikeden geçmem bana kapı açılacak diyerek tahriklerine başlamıştır. Kapıların açılış saati bellidir. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri gelerek kapıları açarlar. Biz iyi niyetimizi göstermek için prtokolde kimin ismi varsa paso kartları tanımlanmasa bile, rica ederek içeri aldık.”dedi

”Denizlisporlu Taraftarlarla oturttular söylemi yalan”

Başkan Atilla, Ankaragücü Başkanı’nın iddialarını açıklık getirdi. Atilla;” Ankaragücü Başkanı açıklamasında bizi Denizlispor taraftarının olduğu yere oturttular diye belirtmiş. Bizim nerede oturduklarına dair fotoğraflanmış belgelerimiz var. Ortada Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, yanında Başkanımız Mustafa Üstek’i temsilen ben, yanımda da Ankaragücü başkanı var. Bu fotoğrafta bunun ispatıdır. Bunun dışında golü ve kırımızı kartı yediklerinden sonra sportif direktörleri taraftarımızı tahrik edici hareketlerde bulundu. Ama taraftarımız bilinçlendiği için bu oyuna gelmedi. Taraftarı galeyana getiremeyince soyunma odasına giderken şeref tribününe olamyacak küfürler savurdu. Bu duruma yönetim kurulumuzda yaşça büyüğümüz olan Hasan Önder abimiz müdahale etti.”dedi.

”Hasan Önder’e sandalye ile vurdu ben müdahale etmek isterken banada yumruk attı”

Atilla olayın nasıl geliştiğini aktardı. Atilla;”Hasan Önder’in Sadece Ayıp değil mi? demesi üzerine Ankaragücü Başkanı bizzat kendisi elinde sandalye ile Hasan Bey’in kafasına vurmaya başladı. Ben ilk olarak olayın dışındaydım Hasan Bey’in o durumda olduğunu görünce bende dahil oldum onu kurtarmak için. Bunların hepsi polis kayıtlarında ve size sunduğumuz fotoğraflarda mevcut. Ben kurtamak isterken döndü banada vurdu. Ayağım kayması ile sehpanın önüne düştüm tüm yönetim kurulları üzerime çullandı.Alkollü ve sinirlilerdi.”dedi.

”Taraftarın içine adam yerleştirmişler”

Başkan Atilla;”Bizim taraftarımızın bulunduğu B üst tribününe adam yerleştirmişler. Orayı da karıştırma adına giren Ankaragücü taraftarları formalarını girdikten sonra çıkararak bir provokasyon yaratmak istediler. Biz emniyetten rica ederek kendi U21 takımımızın bulunduğu yere aldırdık onları. Mağdur olmamaları misafirperverliği göstermek adına. Protokol tribününde olmaması gereken isimlerde orada idi. Biz bunların hepsinin üzerine gideceğiz”dedi.

”Asıl yaralanan 60-65 yaşındaki Hasan Abi’dir”

Başkan Atilla saldırının ardından ifadelerini verdiğini belirterek;”Akşam Kınıklı Polis Karakolu’nda ifadelerimizi verdik.Şikayetçi oldu. Sizlerin de fotoğraflarda gördüğü gibi olayların içinde Denizlispor’dan bir tek kişi göremezsiniz. Buraya ayrıca korumalarla gelmişler. Ankaragücü Başkanı benim komalık olduğumu, kırıklarım olduğunu söyledi. Basında da ben ön planda idim. Ancak gördüğünüz gibi karşınızdayım.Gözümde ufak bir sıkıntı var. Asıl sıkıntı Hasan Önder abimizde.60-65 yaşındaki bir insanın kafasına bir kulüp başkanı nasıl vurur ve kafasının yarılmasına sebep olur? Türk spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İnsanları bunun değerlendirmesini yapacaktır. Biz olayları Ankara spor camiasından uzak tutuyoruz. Bu tür kişilerin yaptığı açıklamalarla beraber sınırsız bir şekilde kınıyoruz.”dedi.

”Bu olayda suçlu zerre kadar biz değiliz.Ama yinede özür diliyoruz.”

Atilla;”Türkiye futbol camiasi Denizlispor’un fair-play kuralları içerindeki bir kulüp olduğunu biliyor. Bizle bunun önderliğini yapmaya devam edeceğiz.Bu çizginin dışına çıkmayacağız.Bu olayda suçlu zerre kadar biz değiliz ama yinede özür diliyoruz. Gördüğünüz gibi bu suçlular belgeleriyle ortadadır. Kafalarında şampiyon olarak gelmişler bizi yenmişler ama gel görki takımımız en güzel cevabı sahada verdi”dedi.

Taner Atilla’nın açıklamalarının ardından Denizlispor yöneticileri de açıklamalarda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.