enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Ümran Denizli’yi Temsil Edecek

Ümran Denizli’yi Temsil Edecek
A+
A-

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Atıcılık Şampiyonası’nda Denizli’yi Ümran Aydoğmuş temsil edecek. Sporcumuz Mersin’e gitmeden önce Denizlidedahaber.com ve Aynahaber.net’e açıklamalarda bulundu.

Mersin’de 10 metre havalı tabanca dalında Denizli’yi temsil edecek olan Ümran Aydoğumuş’un açıklamaları şöyle;

Muhabirimiz Oral Can Tatar’ın sorularını yanıtlayan Ümran Aydoğmuş öncelikle kendini anlattı. Aydoğmuş;”İsmim ümran aydoğmuş, 46 yaşındayım 4 yıldır engelliyim. Daha öncede engelli olduğumu söyleyebilirim ama 4 yıldır bedensel engelli olarak yaşıyorum. 4 yıl önce bedensel engelli olarak yaşamanın nasıl bir eksiklik olduğunu anladım. Çok fazla destek alamadığım için zorluklarla yaşadım. Özellikle çevrenizdeki insanların bakışının değişmesi sizi daha çok etkiliyor. Şunu öğrendim sonradan engelli olmak çok zor birşey.”dedi.

Aydoğmuş yaşadığı zorlukları anlattı. Aydoğmuş;”Engelli olarak yaşamaya başladıktan sonra hayatımda çok şey değişti. Ramazan Başkanım ile tanıştıktan sonra hayatımda önemli bir değişim oldu. Hiç spor yapacağımı düşünmüyorken, onun sayesinde bunu başardım. Spor yapmaya başladıktan sonra kendime geldim diyebilirim. İnsanın yeniden özgüveninin yerine gelmesi çok önemli birşey. Ben kalp hastalıklarımdan dolayı efor sarf edecek sporlar yapamıyorum. Başkanımın tavsiyesi üzerine atıcılık üzerine yoğunlaştım ve bu branşta spor yapıyorum. Gönlümden masa tenisi gibi sporlar yapmakta geçiyor ancak rahatsızlıklarım buna imkan vermiyor.”dedi.

21-25 Ekim’de Mersinde

Mersin’de 21-25 Ekim tarihleri arası düzenlenecek turnuvadan bahseden Aydoğmuş,” Mersin’de Atıcılık Türkiye Şampiyonası’nda yarışacağım. Ama engelli sporcu olmanın zorluğunu daha turnuvaya gitmeden yaşamaya başladık. Maddi ve manevi açıdan bir çok engelle karşılaştık. Bu konuda da çok bir yardım gördüğümüzü söyleyemem.”dedi.

Hastalığını anlattı

Aydoğmuş;” Ben kalp ameliyatı geçirdiğim sırada beynimde kan pıhtısı oluştuğu için sol tarafım tamamen felç kaldı. Allah’a şükür şimdi yürüyebiliyorum, bazı şeyleri kendim yapabiliyorum. Ancak insanı önceden her işini kendi yaparken, şimdi yapamaz olması çok etkiliyor. Birçok kişi bunlarıda yapabilirsin diye yol göstermeye çalışıyor. Ama şunu söyleyebilrim spor ile hayatım baya baya değişti. Hayatımda spor olmadan önce, gittiğim yerlerde tek başıma oturuyordum. Çok çekiniyorsun, herkesin bakışları senin üzerindeymiş gibi oluyor. Şimdi arkadaşlarımla beraber gittiğim için bakışları umursamıyorum.”dedi.

Atıcılığa nasıl başladı?

Aydoğmuş;” Atıcılığa Ramazan Bey’in sayesinde efor sarf etmeden hangi sporu yapabilrim diye düşünmemiz sayesinde başladım. Atıcılığa gittik ve Kadriye Hocamı da anmadan geçemem, onun sayesinde belli yerlere geldim. Dünya iyisi bir insan olduğunu söyleyebilirim. Onun sayesinde atıcılık sporunu sevdim ve artık bırakamaz hale geldim. Mersin’de yapılacak Türkiye Şampiyonası ile de kendimi göstermek istiyorum. Bu benim il turnuvam olacak. Ve inşallah iyi bir sonuçla dönemk istiyorum”dedi.

Nasıl bir Destek Gerekiyor?

Ümran Aydoğmuş insanlardan maddi değil manevi destek beklediğini belirtti. Maddi olarakta desteğe ihtiyaçlarını dile getiren Aydoğmuş,” Biz maddi desteği insanlardan değil, kurumlarımızdan, belediyelerimizden bekliyoruz”dedi.

Ümran Aydoğmuş ile gerçekleştirdiğimiz röportajın tamamını ve samimi açıklamalarını videodan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.