enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Yüksekçıta Denizli’yi Maça Çağırıyor

Yüksekçıta Denizli’yi Maça Çağırıyor
17.04.2018
A+
A-

Merkezefendi Yüksekçıta ligin ardından verdiği play off mücadelesinde yarın Fethiyespor’la karşılaşacak. Yüksekçıta Okulları Spor Kulübü Başkanı Arda Onur Koçak, Hasan Gönüllü Spor Salonu’nda yarın (Çarşamba) 19.00’da oynanacak play-off maçına tüm Denizlilileri davet etti.

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji yüksek bütçeli takımlar arasında play off’lara kalmayı başardı. İlk maçında geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda Fethiye Belediyespor ile karşılaşan Yüksekçıta sahadan 79-70 mağlup ayrıldı. İlk maçın baş başa geçtiğini dile getiren Yüksekçıta Okulları Spor Kulübü Başkanı Arda Onur Koçak, “Şu an sakat ya da eksiğimiz yok. Tam kadroyuz. Rakibimiz bize denk bir takım. Amacımız Çarşamba günü maçı kazanıp seri 1-1’e getirmek. Tüm Denizlili vatandaşlarımızı da maçımıza, bizlere destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

KOLEJDE HEDEF SÜREKLİLİK

Bu sezon ilk kez profesyonel ligde mücadele eden Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji normal sezonda ligi yedinci bitirerek play-off’a kalırken Kulüp Başkanı Koçak ve Yüksekçıta Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emek, sportif başarıdan önce sürekliliği hedeflediklerini açıkladı.

Sezon başında Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Basketbol 2. Ligi’ne davet ettiği takımlar arasında kriterleri karşılayan ekiplerden biri olan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji bu yıl ilk kez profesyonel ligde mücadele etti.

Bu kulvarda yeni olmasına rağmen normal sezonda küçümsenmeyen performans sergileyen lacivert beyazlı takım Coach Abbas Bakırcı önderliğinde yüksek bütçeli rakipleri devirerek ligi play-off hattında bitirdi.

Play-off eleme turunda Fethiye Belediye ile eşleşen ve ilk maçı deplasmanda kaybeden lacivert beyazlılar yarın Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda serinin ikinci maçına çıkacak. Lacivert beyazlılar kazanmaları durumunda turu üçüncü maça taşımış olacak.

Takımda zorlu maçın hazırlıkları sürerken Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Spor Kulübü Başkanı Arda Onur Koçak ile Yüksekçıta Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Emek spor medyasının temsilcileri ile bir araya geldi.

İlk kez profesyonel ligde mücadele eden takımın genel performansının yanı sıra hedefleri hakkında da açıklamada bulunan patronlar, Denizli’nin basketbola olan ilgisinden memnun olsa da takıma olan desteğin önemine dikkat çekti.

KOÇAK : HEDEFİ BÜYÜK TUTMADIK

Yüksekçıta Okulları Spor Kulübü Başkanı Arda Onur Koçak davetle katıldıkları ligde normal sezon boyunca iyi işler yaptıklarını belirterek, “İlk kez mücadele ettiğimiz ligde iyi işler yaptık. Camia olarak deneyim kazandık. Hedefi birden büyük tutmak istemedik. Önce ligde kalıcı olmayı düşündük. Zaman içinde hedeflerimizi büyütebiliriz. Bunun için gerekli koşulların oluşması lazım. Altyapımız ve tesisleşmemiz konusunda ciddi ilerleme kaydettik. Denizli’de basketbolun lokomotif kulübü olduk. Diğer basketbol takımlarına da yaklaşımımız pozitif yönde. Denizli’de iyi bir basketbol izleyicisi potansiyeli olduğunu biliyoruz. Sporla ve özellikle basketbolla anılmak istiyoruz. Bunu bir ölçüde başardık. Yarın çok önemli bir maça çıkacağız. Tüm Denizli halkını takıma destek olmaya, sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

EMEK: EL BİRLİĞİ İLE YAPMALIYIZ

Yüksekçıta Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Emek ise sürdürülebilir kulüpçülüğün önemine dikkat çekti. Büyük bütçelerle girip bir kaç sezon içinde yok olmlak istemediklerini anlatarak süreklilik düşüncesinde olduklarını kaydeden Emek, “Sinpaş Denizli Basket, Denizli’de çok büyük işler yaptı. Bunu el birliği ile yapmak çok önemli. Bu yük sadece belli insanların üzerine bırakılamaz. Yukarı tırmandıkça sürdürülebilirlik zorlaşıyor. Özellikle gelirlerin sınırlı olması çok ciddi bir sorun. Yüksekçıta Okulları olarak bizim için basketbolla anılmak çok önemli. Okulumuzda 250 lisanslı sporcumuz var. Haftanın üç günü spor okullarında ders alıyorlar. Sporla ilgili bir amaç ediniyorlar, takım çalışmasını öğreniyorlar.

Artık günümüz koşullarında çocuklarımız apartmanlara hapsoluyor. Eski dönemlerdeki gibi arkadaşları ile sokakta buluşabilecekleri ortamlar yok. Bu bakımdan bir takımın parçası olmaları çok çok önemli. Sporun öğrencilerimize getirisi üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Adeta basketbolla yatıp kalkan bir okuluz. Bizim gibi altyapısın oluşturmuş, tesisleşmesini tamamlamış okulların rol model olabilmeleri için Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından desteklenmeleri gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.