enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5150
EURO
34,9633
ALTIN
2.430,04
BIST
9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Buldan MYO’da Erasmus+ Projesi ile Eski Kıyafetler Yenilendi

Pamukkale Üniversitesinin ortağı olduğu Erasmus+ Projesi kapsamında, Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) öğrencileri, eski kıyafetleri modern aksesuar ve süslemelerle yeniledi.

Buldan MYO’da Erasmus+ Projesi ile Eski Kıyafetler Yenilendi
A+
A-

İngiltere, Finlandiya, İtalya, Bulgaristan, Kıbrıs gibi çeşitli ülke üniversitelerinin yer aldığı Erasmus+ Partnership for Rural Improvement and Development in Europe 2 (PRIDE2) adlı proje ekibi Buldan MYO’da Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri ile iki gün süren bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Projenin Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinliğine proje ortağı ülke üniversitelerinden temsilciler katıldı. Programda Pamukkale Üniversitesi adına; Prof. Dr. Hüseyin Kıran, Dr. Hurşit Cem Salar ve Dr. Ahmet Kanmaz yer aldı. Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesine gelen ekip, Buldan MYO Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi öğrencileri ile birlikte sürdürülebilirlik teması çerçevesinde uygulama faaliyetleri gerçekleştirdi.  Özellikle eski kıyafetlerin modern aksesuar ve süslemelerle yeni hale getirilmesi, doğal boyarmaddeler ile boyanması ile ilgili workshoplar düzenlendi. Sürdürülebilir moda anlayışı ile gelecekte ortak yapılabilecek projeler ile ilgili fikirler tartışıldı.

Projenin temel amacı, Avrupa Birliğinde ve üye ülkelerde gelişmeye açık bölgelerin gelişimine ve etkileşimine yönelik katkıda bulunmak. Erasmus+ PRIDE2 Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu çerçevede yürütülen dördüncü projedir ve bu projede değerler eğitimine yönelik yapılan çalışmalar yürütülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.