enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5678
EURO
34,9466
ALTIN
2.425,29
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı
29.10.2018
A+
A-

Cumhuriyetin ilanın 95. yıl dönümünde; ileri görüşlülüğü, cesareti, ulusların kaderini değiştirecek kararlı adımları ve dünyaya örnek liderliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve özlemle anıyoruz. Yoksul ve yorgun Anadolu halkına güvenerek, tüm zorluklara karşı mücadeleyi örgütleyerek Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Atatürk, yoktan var edilen bir ülkenin yönetim şeklinin Cumhuriyet olmasını sağlayarak bizlere en büyük armağanı verdi.

Bizler, Cumhuriyetin emanetçileriyiz. Bağımsızlık ateşinin yakıldığı, aydınlanma devriminin başladığı günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmak, yönetim şeklini değiştirmek, ülkeyi karanlığa sürüklemek ve muhafazakar bir toplumu inşa etmek isteyenlerin var olduğunu, zaman geçse de bu zavallı isteklerinden vazgeçmediklerini, kılık değiştirdiklerini, takiyyeyle insanımızı aldatmaya uğraştıklarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden emanetimize güçlü bir şekilde sahip çıkıyoruz. Her türlü saldırıya, yıpratmaya, yok etme adımına karşı dimdik ayaktayız, mücadele edeceğimizi her fırsatta dile getiriyoruz.

Cumhuriyet rejiminden rahatsızlıklarını gizleyemeyenlerin halkımızın sınırlarını zorlamak, yeni bir gelecek inşa etmeye teşebbüs etmek, devlet gelenek ve işleyişini yok saymak gafletine düştüğü bugünlerde, haklı itirazımızı yüksek sesle haykırıyoruz.

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünü Başkent Ankara’da kutlamak yerine, İstanbul’da adını dahi koyamadıkları yeni havalimanı açılışıyla kutlamayı planlamak kendi varlıklarını, varoluşlarını borçlu oldukları Cumhuriyeti yok sayma gafletidir. Anadolu’nun topyekün kurtuluş mücadelesi verdiği, İstanbul’u düşmana teslim eden Osmanlı yöneticilerinin ise işgalcilerle işbirliği yaptığı, kaçarak ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı ve bağımsız bir devletin temellerinin Anadolu’da atıldığı unutulmamalıdır.

Atatürk’ün stratejik önemi itibariyle, Anadolu’nun merkezindeki Ankara’yı başkent yapması, bizleri bugünlere taşıyan çok önemli bir hamledir. Ankara’nın Cumhuriyetin ilan edildiği yer olması sadece jeopolitik değil tarihsel açıdan da göz önünde bulundurulmalıdır. Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunun Cumhuriyet tarihinde ilk kez Ankara’da değil İstanbul’da yapılacak olmasının gerekçesi, yeni havalimanı açılışı olamaz. Ankara, devletin ve kutlamaların merkezidir ve devletin sürekliliği açısından öyle olmaya devam etmelidir. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezi İNŞAAT olamaz.  AKP Genel Başkanı’nın heveslerinin, boş hayallerinin, ülkeyi beton ve inşaata teslim eden çaresizliğinin dışavurumu olan Yeni Havalimanı; isim tartışmaları, işçi hakları ihlalleri, doğaya verdiği zarar, kamuya mal edilen maliyet ve borç yükü ile anılacaktır. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının coşkusunu fırsatçılığa çevirmekten utanmayan yöneticiler ise tarih sayfalarında bu zavallı girişimleriyle yerini alacaktır.

Ülkemizi sürükledikleri uçuruma, dünya ülkeleri arasında saygınlığımızı düşürmelerine, her türlü fırsatçılıklarına karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucu kollayıcı başı dik yurttaşları olarak var olmaya ve var etmeye, Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler sokakta olacağız, fener alaylarında kol kola duracağız. Bizler 95 yıldan bugüne her zaman olduğu gibi gururla, coşkuyla, bir arada Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.